Labdarúgás

2023.09.09. 19:06

Először nyert hazai pályán a Rákóczi

Hozta a kötelező a Kaposvári Rákóczi FC a Szekszárdi UFC ellen a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának hetedik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az edzőváltáson átesett, még győzelem nélkül álló Szekszárdot fogadta a Kaposvári Rákóczi FC, amely a Tolna vármegyeiek ellen szerette volna bezsebelni az első hazai sikerét. A zöld-fehérek így háromcsatáros rendszerben kezdték a találkozót, hiszen elöl Nicoló Mazzonetto, Hampuk Ádám és Bíró Dominik rohamozott. Az első negyed órában a hazaiak bár többet birtokolták a labdát, de nem találták a fogást, a réseket az ellenfél védelmén. Csupán egy-egy egyéni villanás után tudtak valamit felmutatni támadásban a kaposváriak, akik egy nagy ajándék után szerezték meg a vezetést. Bíró Dominiket ugyanis az ellenfél bal szélsője, Kiszely Dominik hozta helyzetbe miután elpasszolta a labdát, amivel a Rákóczi támadója besétált a tizenhatoson belülre, majd a kapus mellett előbb a jobb kapufára gurított, de a kipattanó is hozzá került, s egy méterről passzolt a kapuba (1–0). A gól jót tett az addig csak csordogáló meccsnek. A szekszárdiaknak el kellett kezdeniük támadni, így már több területe maradt a Rákóczinak az ellenfél védelme mögé kerülni, de a szünetig nem tudta növelni előnyét.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A második játékrész kaposvári lehetőségekkel indult, de ezekbe rendre önfeláldozóan belevetődött egy szekszárdi, vagy éppen rossz megoldást választottak a hazaiak, akik ezzel magukra húzták az ellenfelet. A hajrába lépve azonban sikerült megdupláznia az előnyét a Kaposvárnak, amely ezúttal is előhúzta a jól bevált fegyverét a pontrúgást. Bíró Dominik egymás után háromszor végezhetett el szögletet a bal sarokból, az utolsónál jól ívelt a rövidhez érkező Szederkényi Ádám fejére, aki a bal alsóba csúsztatott (2–0). A hátralévő közel negyed órában a szekszárdiak minden egy lapra feltéve mentek előre, ami a helyzetükből adódóan teljesen érthető. A szépítéshez nagyon közel álltak, hiszen a második kaposvári gól után három perccel Tokody Bence tekert a felső kapufára tizenhat méterről, azonban ezzel elpuskázták a legnagyobb lehetőségüket. 

A kaposváriak pedig akár nagyobb arányúvá is tehették volna az első hazai győzelmüket, de az utolsó percekben Babinszky Bence és Bíró Dominik is elhibázott egy ajtó-ablak helyzetet. Ennek ellenére a Rákóczi magabiztos, tudatos játékot mutatva érte el első hazai győzelmét, s ezzel mindent összevetve nyolcmeccsesre növelte a veretlenségi sorozatát.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 2–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 230 néző. V.: Zierkelbach P. (Sáfárik P., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B., Szederkényi, A. Mazonetto (Pintér M., a 61. percben) – N. Mazzonetto (Babinszky, a szünetben), Hampuk, Bíró D. (Ötvös, a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Szekszárdi UFC: Pomozi – Arena, Füredi, Ágics – Gellér, Péter D. (Tokody, a 69. percben), Lékó, Budai, Kiszely – Csapó (Paksi, a 82. percben), Péter A. Megbízott vezetőedző: Mészáros István.

Gólszerzők: Bíró D. (a 25. percben), Szederkényi (a 76. percben).

Sárga lap: A. Mazzonetto (az 57. percben), Horváth B. (a 70. percben), illetve Füredi (a 69. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában