Sonline.hu podcast

2023.09.18. 16:39

Rekorddöntés közben védte meg a címét Magyar Levente Bolhón

Vasárnap délután országos rekord született Bolhón, miután ötven ember tömegesen, egyszerre tartotta ki Thor híres kalapácsának betonból öntött, magyar nemzeti színekre festett másolatát. A sikeres rekordkísérlet a 2023-as HSMA Erős Emberek Dráva Kupa keretein belül valósult meg.

Fotó: Kovács Tibor

Az idei seregszemle a felnőttek között címvédést hozott, ahogyan tavaly, úgy idén is Magyar Levente nyakába került az aranyérem, akit nagy riválisa Papp Roland, illetve Horváth Martin követett a dobogón. A harmadik alkalommal megrendezett regionális versenyen öt különböző feladatban mérte össze erejét a tizenegy induló.

– Mindig próbálunk egy picit újítani a versenyszámok tekintetében, de megvannak a klasszikus elemek, amik kvázi nélkülözhetetlenek. Ilyen például a kamionhúzás, a golyópakolás, egy személyautó megemelése és megtartása, valamint a traktorgumi forgatás. A rönknyomást viszont idén felváltotta az egykezes, ötvenkilós súlyzó – fogalmazott Gorján Gábor, a verseny főszervezője, aki az országban elsőként hirdetett „erős ifjak” megmérettetést 14 és 18 év közötti fiatalok számára – Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, nem számítottunk ilyen sikerre és elismerésre. A juniorok között hat versenyző állt rajthoz, közülük Óvári Péter bizonyult a legerősebbnek.


A felnőtt verseny végeredménye: 1. Magyar Levente 51 pont; 2. Papp Roland 46 pont; 3. Horváth Martin 40,5 pont; 4. Kordás Richárd 35 pont; 5. Szabó Ferenc 33,5 pont; 6. Kázmér Tamás 30 pont; 7. Kovács Zoltán 27 pont; 8. Fekete Attila 17,5 pont; 9. Nick András 17 pont; 10. Czere Benjamin 16 pont; 11. Gerencsér Tibor 9,5 pont.

A junior verseny végeredménye: 1. Óvári Péter 28 pont; 2. Horváth Bálint 22 pont; 3. Bogdán Patrik 18 pont; 4. Berkics Botond 16 pont; 5. Hartmann Róbert 13 pont; 6. Hartmann József 8 pont.


Az idei versenynap rendhagyóra sikeredett, ugyanis egy új országos rekordot is felállítottak Bolhón, miután ötven ember tömegesen, egyszerre tartotta ki Thor híres kalapácsának a másolatát. A környékbeliek és az érdeklődők a helyi boltnál már előzetesen tesztelhették, hogy ki tudják-e tartani a kalapácsokat, melyeket a főszervező, Gorján Gábor készített el édesapja segítségével – A legnehezebb kalapács 25, míg a legkönnyebb 7,8 kilós volt. A súlykülönbséget a hungarocell és beton vastagságának a játékával értük el.

A rekordkísérlet sikeres volt, így az bekerült a Magyar Rekordok hivatalos adatbázisába. A szervezők 2024-re, első ízben egy kétnapos Dráva Kupát álmodtak meg. Az első napra többféle egyéni- és csoportos rekordkísérletet terveznek, míg a második napon az erőse embereké és a versenyé lenne a főszerep, a tervek szerint egyre népesebb mezőnnyel. Többen már jelezték is rekordkísérleti szándékukat, a fókusz pedig a sportról más, egyéb területekre is áttevődhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában