Labdarúgás

2023.10.11. 13:46

A Siófok védőjét is behívták a válogatottba

Gera Zoltán, az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője kijelölte a keretét az októberi Eb-selejtezőkre.

Sonline.hu

Fotó: NemA

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott rajtja jól sikerült a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőjében: a kazahokat itthon 2–0-ra, a máltaiakat idegenben 3–0-ra győzte le az első fordulókban. Októberben már erősebb riválisok ellen jöhet a folytatás.

Október 13-án Skóciában, a Motherwell stadionjában lép pályára a magyar csapat a házigazdák ellen, négy nappal később pedig Újpesten a belgákat fogadja. Gera Zoltán szövetségi edző alig változtatott a szeptemberi keretén, a korosztályból négy játékos – Balogh Botond, Horváth Krisztofer, Kata Mihály és Kerkez Milos – ezúttal is az A-válogatottban szerepel, Horváth Artúr és Eördögh András pedig sérülés miatt nem játszhat a soros mérkőzéseken. A szeptemberi együtteshez képest egyetlen új játékos került az együttesbe: az MTK-s Kosznovszky Márk sérülése után ismét meghívót kapott a csapatba – adta hírül az mlsz.hu.

– Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos, ezért ugyanolyan hozzáállással készülünk a skótok és a belgák ellen, mint ahogyan tettük Málta és Kazahsztán ellen, az a célunk, hogy eredményesen zárjuk a két találkozót – nyilatkozta a kerethirdetés után Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Természetesen számítunk rá, hogy jóval nehezebb dolgunk lesz, mint szeptemberben volt, hiszen tudjuk, hogy a skót és a belga válogatott is remek csapatot alkot, a keretüket nagyszerű, nemzetközileg magasan jegyzett játékosok alkotják. A mi keretünk lényegében változatlan a szeptemberi mérkőzésekhez képest, vannak ugyan hiányzóink, de a meghívott játékosok egytől egyig bizonyították már, hogy számíthatunk rájuk.

A 2025-ös U21-es Eb-t Szlovákiában rendezik (a házigazda selejtező nélkül ott lesz a tornán). A selejtezőből a kilenc csoportgyőztes és a három legjobb második egyenes ágon kijut a tornára, a maradék helyekért a 2. helyezettek rájátszásban küzdenek meg.

Ahogy a szeptemberi keretbe, úgy az októberibe is meghívták a BFC Siófok játékosát, Debreceni Ákost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában