Röplabda

2023.10.06. 15:03

Elütötte az autó a Fino feladóját, baljós sérülések nehezítik a bajnok dolgát

Szombaton este 18 órakor hazai környezetben, a Kaposvár Arénában az újonc MEAFC-Miskolc ellen kezdi meg a 2023/2024-es idényt a bajnoki címvédő Fino férfi röplabdacsapata. A célok egyértelműek: de a bajnoki címvédés elején elég baljósak az árnyak, két sérülés és egy közlekedési baleset sok nehézséget okozott a csapatnak.

Fenyő Gábor

Valójában már október első napján elrajtolt a 2023/2024-es bajnoki szezon, méghozzá igencsak vaskos meglepetéssel. Az NB I.-ből érkezett újonc Dág KSE idegenben több mint száz perces összecsapáson négy játszmás mérkőzésen 3–1 arányban (23, 19, –24, 22) gyűrte le az egykori kaposvári válogatott liberó, Deák Márk vezényelte Kecskeméti RC egyletét. A folytatásban három meccset játszanak szombaton este – közte a Fino-Kaposvár–MEAFC-Miskolc találkozót –, vasárnapra pedig két összecsapás marad.

Azt mindenestere nem lehet állítani, hogy komplett csapattal várnák a kaposváriak a bajnoki rajtot. Az újdonsült csapatkapitány, Bögöly Gábor a hétközi edzésen kisebb bokasérülést szenvedett, így elképzelhető, hogy kihagyja a szombat esti fellépést. Szintén edzés közben sérült meg a kubai légiós, Hermes Quevedo Hernández, de nála nagyobb a baj. Az biztos, hogy pár hetet ki kell hagynia vállsérülése miatt, és sajnos az sem kizárt, hogy műteni kell. A múlt héten a fiatal csere feladót, Zarka Mártont elütötte egy autó. Könnyebb sérüléseket szenvedett, de agyrázkódás miatt két hetet pihennie kell.

A kaposvári társaság négy nemzetközi felkészülési mérkőzéssel hangolt, melyek amolyan szintfelmérők voltak. Az Eszék csapatát a Kaposvár Arénában, míg a Mladost együttesét a horvát fővárosban győzték le. Ezután Szlovéniában, Muraszombaton, aztán Szerbiában, Szabadkán maradtak alul. Az előző szezonban bajnoki aranyat szerző társaságot sikerült együtt tartani. A Csehországba visszatért feladó, Lubos Bartunek helyére Magyar Bálint érkezett, míg az amerikai center, Colin Randel Donisthorpe helyett az orosz Stephan Novoselov játszik majd. Magyar Bálint öt évnyi budapesti kitérő után tért haza a Pénzügyőrtől, míg Stephan Novoselov az előző szezonban a Bp. Kistext SE csapatában szerepelt. Tóth Kristóf a Bp. Testnevelési Egyetem SE játékosa lett, míg a saját nevelésű Fenyvesi Barnabás – első magyar férfi röplabdázóként – az Amerikai Egyesült Államokban a Quincy egyetem csapatában folytatja.

 

A folytatásban jövő héten szerdán 19 órakor a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vendége lesz a Fino – ez a mérkőzés is látható lesz a hunvolley.tv-n – , míg vasárnap 17 órakor egy másik extraligás újonc, a Vidux-Szegedi RSE lép majd fel a Kaposvár Arénában.

Október 25-én repülünk majd el Bulgáriába, Burgaszba,  ahol 27-én, 28-án és 29-én is játszunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében 

– mondta Vig Attila, a Fino Kaposvár ügyvezető elnöke. – 

A csoport győztese és második helyezettje jut majd tovább, ahol aztán egy hasonló lebonyolítású csoportkör után a két legjobb csapat jut a főtáblára.  Amennyiben ez nem jön(ne) össze, akkor átkerülünk a CEV-Kupába.

A Fino Kaposvár nagyon számít a szurkolóira. Ők is kellenek ahhoz, hogy összejöjjön a 20. bajnoki cím. A nyitó forduló további párosítása.

SZOMBAT: Bp. MAFC-BME–Bp. Pénzügyőr SE (18 óra); Bp. Testnevelési Egyetem SE–GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (19 óra).

VASÁRNAP: Debreceni EAC–Vidux-Szegedi RSE (17 óra); Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn–Dunaújvárosi KSE (18 órakor).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában