Jótékonysági futógála

2023.10.01. 11:15

Felsorakoztak a katonák a jótékonyság mögé

Nemcsak a sport, hanem a jótékonyság is főszerepet kapott a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezredének futóversenyén, hiszen a katonák ezúttal is egy jó ügy mögé álltak és a bevételt a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ tanulóinak ajánlották fel.

Klein Péter Nándor

Az elmúlt évekhez hasonlóan elözönlötték a mozogni vágyók és családjaik a Kaposvár Aréna környékét, ugyanis a különböző távokon közel ezren álltak rajthoz a BH 64. Deseda Jótékonysági Futógálán. A szervezők az óvodásokat egy ötszáz, az alsó tagozatos diákokat pedig egy 1600 méteres örömfutásra várták, míg a 3200 méteres futásba bárki bekapcsolódhatott, aki kedvet kapott a több szempontból is jótékony mozgáshoz. Azokat, akik pedig már évek óta futnak a maratoni és a félmaratoni távok kalauzolták körbe a festői szépségű Deseda-tavon, míg a tíz kilométeres futamban indulók a tó egy szegletét csodálhatták meg.

– Ezen a rendezvényen közösen jelenik meg a katonaság és a civil lakosság és együtt mozdulunk meg egy jó célért, ami mindenkinek öröm – mondta Hatvani Szabolcs alezredes, a Lahner György 2. Ellátóezredének megbízott parancsnoka. – Az első versenyünkön, nyolc évvel ezelőtt még csak huszonöten vettek részt, azóta viszont kinőtte magát, ezúttal közel ezren álltak rajthoz. Nekünk, katonáknak a mindennapjaink része a mozgás. Ezt a szürke hétköznapokon és az ilyen rendezvényeken is igyekszünk hangsúlyozni, hiszen nem tudunk készen állni a haza védelmére, ha nincs rendben a fizikum.

A nevezésekből befolyt összeget a szervezők ebben az évben is jótékony célra fordítják, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ diákjai számára vásárolnak eszközöket.

– Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy ebben az évben is minket választottak a szervezők – mondta Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója. – Az intézményünkbe enyhe és súlyos értelmi fogyatékos gyermekek is járnak, akik számára egy televíziót szeretnénk a kollégiumunkba, illetve mese- és ifjúsági könyveket.

A rendezvény ezúttal is összekapcsolódott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnoksággal illetve a Magyar Honvédség bajnokságával, így a maratoni és félmaratoni távokon találkozhattunk a Magyar Honvédség Sportszázadának olimpikonjaival is.

– A félmaratoni számban indultam, váltóban, két kajakos társammal közösen – mondta Varga Ádám, aki a tokiói olimpián ezüstérmet szerzett a kajakosok királyszámában, 1000 méteren. – Annyira nem áll közel hozzám a futás, de a felkészülési időszakban, főleg télen nagy szerepet kapnak a futóedzések, így erre a versenyre egy alapozás előtti mozgásként tekintettem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában