Futás

2023.10.22. 11:27

Idén is eláztak a Rókaűzők, de annál jobban esett a kihívás teljesítése

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg idén a Rókaűzők váltófutóversenyt. A viadal egy sporttalálkozó a futás és a csapatösszetartás jegyében, illetve ekkor bonyolítják le a MEFOB és oktatói MEFOB országúti váltó bajnokságának futamát.

Trancsik Zsanett Kármen

Fotó: Muzslay Péter

Az esemény távja egy dupla maratonnak felelt meg, mely körülbelül 85,5 kilométer.

A versenyzők 9 órakor rajtoltak el Szigetvárról, majd Somogyapáti, Somogyhárságy és a Zselicen át, Szilvásszentmárton, Patca, Bárdudvarnok, Lipótfa, Bánya, Kardosfa, Szenna és Kaposszerdahely érintésével jutottak el a rendezvény utolsó szakaszához, Kaposvárra. A távot tizenkét különböző szakaszra osztották. A tizenkét résztvevős csapatoknál minden futó egy szakaszt teljesített, fiú csak fiúszakaszt futhatott, de a lányok indulhattak fiúszakaszon is. Az időjárás nem volt kegyes a futókhoz, hiszen reggel óta szinte végig esett az eső, így felüdülés volt a versenyzőknek, hogy 16 órakor a Kossuth térről csapadék nélkül rajtolhattak el, a verseny legrövidebb szakaszán. 

– Egy új pályát mutattunk be, ami szerencsére nagyon népszerű volt, az eső viszont nem hiányzott – mondta Péter Attila, a verseny főszervezője. – Ennek ellenére negyvenegy csapat érkezett az idei Rókaűzőkre, nyolc négytagú és harminchárom tizenkét tagú. Nagy büszkeség számunkra, hogy tizenegy egyetemi- és főiskolai együttes vett részt az eseményen, ráadásul két kategóriában, külön versenyezhettek az oktatók és a hallgatók az egyetemi országos bajnoki címekért. Ezen kívül minden kategóriában volt indulónk, volt középiskolás, munkahelyi váltó, valamint amatőr futócsapatok váltója is. A legnehezebb feladatot azok vállalták, akik négyen álltak össze, hogy teljesítsék a nyolcszor öt kilométert.

A négytagú csapatoknál az első három futónak három-három szakaszt egyben kellett futnia. A negyedik futónak két szakaszt kellett egyben. Az utolsó szakaszt a tagok közül bárki teljesíthette. A tizenkét tagú együtteseknél minden futó egy – vagy több egymást követő, újraindítással nem elválasztott – szakaszt teljesített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában