Csússzunk

2023.10.09. 16:28

Kinyitott a Jégcsarnok, több mint ezer kaposvári gyermek tanulhat korizni

Hétfőtől több mint ezer gyermek veheti igénybe ingyenesen a Kaposvári Jégcsarnokban a korcsolyaoktatást. Ám ezentúl már az utazásuk is térítésmentes lesz.

Trancsik Zsanett Kármen

Hétfőn újra megnyitotta kapuit a Kaposvári Jégcsarnok, ahol több mint ezer gyermek tanulhatja meg ingyen a jégkorcsolya alapjait.

– A kaposvári fiataloknak biztosítani tudjuk azt a lehetőséget, hogy tanulmányi keretek között, illetve az óvodásoknál, az óvodai csoportfoglalkozások alatt elmehetnek ingyen úszni tanulni az ovisok és az általános iskola első, második osztályos gyermekei az Úszó Nemzet Program részeként – kezdte Szita Károly, Kaposvár polgármestere. 

 

A Jégcsarnok pályáját a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai, valamint a Nemzetőr Sori Központi Óvoda fiataljai avatták fel.

– Ma nyitottuk meg a csarnokot, Kaposvár eddig tízmillióval járult hozzá a jégidővásárláshoz, s ezt továbbra is tartani fogjuk– emelte ki Szita Károly. – Nehezen lett volna megoldható az, hogy a távolabb fekvő iskolákból ide érjenek a foglalkozásra, és időben vissza is érjenek az óvodába, iskolába, ezért még megtoldottuk hétmillió forinttal, hogy egyszerűbb és gyorsabb legyen a gyermekek szállítása. Több mint ezer kaposvári fiatal fogja igénybe venni március végéig – ameddig lesz jég – ezt a lehetőséget. Abból a célból adjuk a korcsolyatanulási lehetőséget az óvodásoknak, általános iskolásoknak és középiskolásoknak tanórai keretek között, hogy szeressék meg a mozgást és a mozgás a mindennapjaik részévé tudjon válni.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola üzemeltetésében lévő Jégcsarnok kívül-belül megújult, s egy melegedőt is berendeztek az intézményben.

– Július elsejével vette át a Kasi ennek a jégcsarnoknak az üzemeltetését, ami nagyon nagy kihívás számunkra – mondta Czipó Gabriella, a csarnok vezetője. – Kívülről és belülről is próbálunk megújulni, nagyon szépen köszönjük a városnak ezt a lehetőséget, hogy ennyi óvodás és iskolás el tud látogatni a csarnokunkba, illetve meg tudnak ismerkedni a jeges sportok szépségeivel. Az utánpótlásnevelés mellett szintén nagyon fontos feladatunk, célunk az, hogy sok óvodás és iskolás megtanuljon korcsolyázni és nyitott legyen a jeges sportok iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában