Karate

2023.11.21. 13:40

Brillírozott a nemzetközi versenyen a barcsi Otártics Enikő

Otártics Enikő, a Barcsi VSE versenyzője aranyérmet szerzett a szigetszentmiklósi Magyar Nagydíjon.

Gamos Adrienne

Otártics Enikő (szemben) aranyérmet szerzett a Magyar Nagydíjon

A Hungarian Open Grand Prix nemzetközi viadalon a tíz évesektől az U21-es korosztályig, tíz ország száz egyesületéből több mint 830 karatéka mérettette meg magát. Otártics Enikő a kadetteknél a 61 kilogramm felettiek küzdelmében volt érdekelt, és a tizennégy tagú mezőnyben négy győztes mérkőzés kellett az első helyhez.  

Az első körben az ukrán Hanterenkót verte magabiztosan 4–0-ra, majd honfitársát, Ádám Vivient múlta felül nagy csatában, 2–1 arányban. A legjobb négy között a bosnyák Softicsot verte meg 8–2-re, míg a döntőben a szlovák válogatott, Kulikovával került össze. Enikő taktikus versenyzéssel, 1–0-ra nyerve aranyérmes lett

Két klubtársa, Keszthelyi-Hajba Bolda és Tóth Liliána is szerepelt a rangos erőpróbán az U14-es korosztályban a 42 kilogramm alattiak, illetve az 52 kilogramm felettiek kumite versenyszámában. A második körben mindketten kiestek, mivel legyőzőjük nem jutott be a súlycsoport döntőjébe. 

A lányok felkészítői Erdős Martin és Erdős Zoltán voltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában