Vízilabda

2023.11.18. 13:53

Fontos pontokat hagyott Miskolcon a Kaposvári VK

Az utolsó negyedben még két góllal vezetett a Kaposvári VK a PannErgy-MVLC-Miskolc otthonában, mégis a hazaiak nyerték a rangadót.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

A felsőházba kerülés szempontjából fontos mérkőzés várt a Kaposvári VK együttesére, amely pontokért utazott Miskolcra. Az első negyedben ezt igyekeztek a hazaiak tudtára adni, s Fülöp Bence, majd Dőry Farkas révén kéltgólos előnyre tettek szert. A Miskolc azonban ezt ledolgozta a játékrész végére, a másodikban pedig az egykoron Kaposváron is vízilabdázó Hegedűs Bence emberelőnyös találatával fordítottak. Surányi László tanítványai ezzel szemben nem tudtak élni az emberelőnyös helyzetekkel, ráadásul egy hosszabb gólcsendes időszakot újra a hazaiak tudtak megszakítani, így már kettővel vezettek. Kakstedter Bendegúz találata viszont a legjobbkor érkezett, így villámgyorsan válaszolt a KVK.

A fordulást követően újabb emberelőnyös góllal növelte előnyét a Miskolc, azonban előbb Dőry Farkas szabaddobásból volt eredményes, majd a rutinos Vindisch Ferenc révén végre gólra váltottak egy emberfórt a somogyiak, akik így feljöttek döntetlenre, viszont Hegedűs Bence gondoskodott arról, hogy ne legyen az övék a harmadik felvonás. A döntés így az utolsó játékrészre maradt, melyet nagyszerűen kezdtek a kaposváriak, hiszen Kakstedter Bendegúz és Fülöp Bence révén újra kétgólos előnyben voltak. Ezt viszont nem tudták tartani, sőt olyan véghajrát indítottak a miskolciak, amivel mind a három pontot otthon tartották. A kaposváriak így kiemelten fontos pontokat veszített a felsőházba kerülés szempontjából.

PannErgy-MVLC-Miskolc–Kaposvári VK 9–8 (2–2, 2–1, 2–2, 3–3)
Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 120 néző. Vezette: Füzesi Zs., Fodor R.
PannErgy-MVLC-Miskolc: Moravcsik – Tanczer, Nagy N., Szalai G., Hegedűs B. (3), Várkonyi (1), Hok. Csere: Smitula, Oltean (2), Krasznai, Dubinák (1), Molnár G. (2), Varga B. Vezetőedző: Vidumanszky László.
Kaposvári VK: Kósik – Dőry (2), ifj. Berta J., Pellei F., Fülöp B. (3), Baj, Vindisch (1). Csere: Aranyi, Kakstedter (2), Palatinus, Juhász-Szelei, Vörös, Vadas. Vezetőedző: Surányi László.
Gól, emberelőnyből: 8/3, illetve 7/2.
Gól, büntetőből: 2/2, illetve 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában