Fitnesz

2023.11.11. 06:36

Izgatottan készülnek az Európa-bajnokságra

A kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE három kiválóságra, Bali Luca, Sovák Réka és Tóth Anilla Netti is kvalifikálta magát az IFBB gyermek fitnesz Európa-bajnokságra, melyre gőzerővel készülnek.

Klein Péter Nándor

Lázasan készül az előttük álló nagy kihívásra a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE három ifjú versenyzője, akik majd a pozsonyi IFBB gyermek fitnesz Európa-bajnokságon bizonyíthatnak a színpadon. A november 18-19 között megrendezésre kerülő viadalra Sovák Réka és Tóth Anilla Netti már úgy utazik, hogy az idei, szerbiai világbajnokságon szereztek némi versenyrutint, azonban Bali Luca a szlovák fővárosban áll majd először nemzetközi megméretésen zsűri elé. Emiatt érhető, hogy mind a hárman izgulnak az Európa-bajnoki szereplés miatt, ahol két forduló során kell lenyűgözniük a bírákat. A testfordulóban a fizikai felépítésükkel, míg a gyakorlatoknál a tökéles mozgásukkal.

– A mezőny hasonlóan népes lesz, mint a világbajnokságon volt, így kategóriánként közel negyven versenyző áll majd színpadra – tudtuk meg Prukner-Sas Médeától, a Bakó-Sas Fitnesz SE vezetőjétől. – A lányok rengeteget készülnek, heti öt-hat edzésük is van, így érezhető némi fáradtság rajtuk, hiszen a terheléssel kihozzuk őket a komfortzónájukból. Az év elejéhez képest változtattunk, nehezítettünk a gyakorlatokon, melyekbe látványosabb erőelemeket tettünk bele, emellett pedig fejlesztettük a mozdulatsorokat. Próbáljuk tökéletesíteni ezeket, hogy egy apró ellépés, egy felesleges mozdulat se legyen benne, hiszen ezekre nagyon figyel a zsűri.

Az ifjú kaposvári hölgyek a fitnesz új szakágában, a challenge-ben is színpadra állnak majd, ahol remek fizikai állóképességükről tehetnek tanúbizonyságot, s szerezhetnek Európa-bajnoki érmeket. Erre most először nyílik lehetőség, hiszen korábban ebben a kategóriában még nem rendeztek Eb-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában