Kézilabda

2023.12.12. 16:11

MK-sorsolás: ellenfelet kapott a Csurgó és a NEKA

A Magyar kézilabda Szövetség budapesti központjában kisorsolták a Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőinek a párosítását.

Fotó: Németh Levente

Elkerülték egymást a somogyi együttesek, akikhez azonban csak részben volt kegyes Fortuna. A Csurgói KK ugyanis a MOL Tatabánya, míg a HSA NEKA a Balatonfüredi KSE ellen vívhatja ki a továbbjutást. Jó hír viszont, hogy mindkét gárda hazai pályán fogadhatja ellenfelét. 

A MOL Tatabánya a bajnoki tabella harmadik helyén telel, igaz nincsen jó formában. Sőt, a Csurgó nem is olyan rég, 25:33-ra nyerni tudott ellenük idegenben, ami végül a vezetőedző, Tombor Csaba állásába került. Formáról azonban nem érdemes beszélni, hiszen a nyolcaddöntőket február elején rendezik. A mezőny láttán viszont kijelenthető, hogy ennél szinte csak kedvezőbb sorsolást lehetett volna kapni. Nem úgy a NEKA, mely azt a Balatonfüredet kapta, mely hatalmas mélyrepülésben van és zsinórban öt vereséggel zárta az őszi szezont. Ráadásul idén egyszer már kikaptak Bogláron, a bajnokság 3. fordulójában 24–22-es hazai győzelem született. 

Férfi Magyar Kupa 2023/24, nyolcaddöntők: 

PLER-Budapest–Fejér B.Á.L.- Veszprém
Csurgói KK–MOL Tatabánya KC
Szigetszentmiklósi KSK–CYEB-Budakalász
FTC-Green Collect–HE-DO B.BRAUN Gyöngyös
QHB Eger–Dabas KC
HSA NEKA–Balatonfüredi KSE


Az elöl álló csapatok a mérkőzések pályaválasztói. 
Hivatalos játéknap: 2024. február 7.

A 2022/23-as idény 1-2. helyezettjei, a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged a negyeddöntőben kapcsolódnak be a sorozatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában