Röplabda

2023.12.14. 11:45

Sara Dias a mezőny legjobb feladóátlója – a statisztika szerint

Túl van a női Extraliga alapszakaszának felén a Kaposvári Női Röplabda Club, melyet négy győzelemmel és három vereséggel zárt. A statisztikák alapján a pontszerzők, a nyitók és a fogadók között is kiemelkednek a lányok.

Trancsik Zsanett Kármen

Sara Dias a pontszerzők és a nyitók között is kiemelkedik

A Kaposvári Női Röplabda Club három vereséggel kezdte az Extraliga alapszakaszát, a Vasas Óbudától 3–1, a Swietelsky-Békéscsabától 3–0, a MÁV Előre Foxconn csapatától pedig 3–2 arányban maradt alul. Ezután pedig zsinórban négy győzelem következett, a FATUM-Nyíregyházát 3–2, a Szent Benedek RA együttesét 3–1, az UTE gárdáját szintén 3–1, az újonc DVTK-t pedig 3–0 arányban múlta felül. A statisztikát nézve pedig több mutató alapján is kiemelkedőt nyújtottak a hét mérkőzés alatt a somogyiak.

A szettenként szerzett legtöbb pontok listájába beverekedte magát a brazil feladó-átló Sara Dias és a magyar válogatott szélső ütő Szedmák Réka is. Sara Dias huszonhét játszma alatt 117 pontot szerzett, ezzel szettenként 4,33 egységet átlagolt, így a tabella negyedik helyét foglalja el a nyíregyházi Nina Kocic, a csabai Margarita Stepanenko és a fehérvári Maia Dvoracek mögött. Szedmák Réka a hetedik helyen áll 3,89-es átlaggal. A portugál csapatkapitány, Marta Hurst 3,04-es átlaggal tizenhatodik. A legtöbb pontot szerzők között már mindhárom kaposvári játékos befért a top tízbe, Dias maradt a negyedik, Szedmák a 109 pontjával felugrott az ötödikre, míg Hurst a tizedik 85 egységgel.

A legjobb nyitók listáját Sara Dias vezeti 0,44-es átlaggal, Radnai Luca a tizenegyedik 0,31-el, Godó Panna pedig tizenkilencedik 0,24-el. Ha csak az ászok számát nézzük, Dias így is megtartotta a vezető pozíciót tizenkettővel, míg Szedmák, Radnai és Godó is befért a top húszba, előbbi hat, míg utóbbi kettő öt-öt ásznyitást jegyezhet.

A legjobb sáncolók közé a brazil center, Adriani Vilvert fért be, a nyolcadik helyet foglalja el 0,57-es átlaggal, huszonnyolc szettből tizenhatszor volt eredményes. Marta Hurst a tizenötödik 0,46-os, Sara Dias pedig tizenhetedik 0,44-es átlaggal. A szettek figyelmen kívül hagyásával Vilvert felugrott a negyedik helyre, Hurst a kilencedikre a 13 blokkjával, Dias a tizenegyedikre a 12 pontjával.

A pozitív nyitásfogadók listáját a kanadai Caylee Parker vezeti hatvanhét százalékkal, a hetedik helyen Marta Hurst áll ötven százalékkal.

Ha a támadásokat százalékban nézzük, akkor Adriani Vilvert a tizedik helyet foglalja el negyvenhat százalékkal, míg Sara Dias a tizennyolcadikat negyvenegy százalékkal.

Az álomcsapatba Sara Dias-t is beválasztották elsőszámú feladó-átlóként.

A liberóknál a legjobb játékosok között Rády Boglárka a tizedik, a szélső ütőknél Marta Hurst a hetedik, Szedmák Réka pedig a kilencedik. A feladó-átlók között Sara Dias a legjobb, míg a holland Lavinia Maiorano a tizenharmadik. A centerek között Adriani Vilvert a kilencedik, míg Tóth-Bodovics Hanna a tizenhatodik, Radnai Luca pedig a tizennyolcadik. A feladóknál a francia Pauline Martin a hetedik.

A KNRC a hét mérkőzés alatt összesen 438 pontot termelt, ez a harmadik legtöbb a mezőnyben. Negyvenegy ászt szereztek a kaposváriak, s ötvenkilenc nyitást rontottak, mindegyik szám a harmadik legtöbb a mezőnyben. A somogyiak 336-szor támadtak eredményesen, a sáncmunkájukkal pedig összesen hatvanegy pontot termeltek. Egy mutatóban vezet a KNRC, őket blokkolták a legtöbbször, összesen hetvenkilencszer, azonban támadásban ők hibáztak a legkevesebbszer a mezőnyben, szám szerint ötvenhatszor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában