Kosárlabda

2024.01.14. 16:49

Magabiztos győzelmet arattak a kaposvári fiatalok

A hat győzelemmel és kilenc vereséggel álló szombathelyi fiatalok ellen folytatta a Kaposvár az NB I. A-Csoport Fiú U20-as bajnokság tizenhatodik fordulójában.

Fotó: Salfay Andras

Az első játékrészben Paár Márk 7 ponttal segítette csapatát, így hatpontos előnnyel kezdődhetett az újabb felvonás. Szőke Balázs csapata fegyelmezett védekezéssel tovább tudta növelni előnyét, ami így tíz pontra gyarapodott. Néhány könnyelmű somogyi támadás után könnyű kosarakkal zárkóztak a vendégek. A félidő előtti percekben ismét rákapcsoltak a kaposvári fiatalok, egy labdaszerzés után Szőke Bálint zsákolhatott, majd az utolsó másodpercekben Fehérvári Csegőnek ütött oda a szombathelyi védő, így a pihenő előtt ő még dobhatott három büntetőt, mellyel ismét beállt a tízpontos különbség.

A nagyszünet után a végig kiváló lepattanózásnak is köszönhetően tovább nőtt a hazai előny, 17 ponttal is vezettek a somogyiak. Öt kaposvári játékos is három faulttal állt a harmadik negyedben, így Szőke Balázsnak változtatnia kellett a rotáción.

A záró játékrész első öt percében tudta tartani előnyét a Kaposvár. Az ekkor 19 pontot jegyző Halmai Dániel védő és támadóoldalon is remekül játszott, ám negyedik faultja után a padra kényszerült. A Szombathely védekezése fegyelmezettebb lett és több alkalommal is kivédekezték a támadóidőt. Az utolsó percekre azonban úgy tűnt elfáradtak a vendégek és a pécsi vereség után ismét győztesen távoztak Szőke Balázs játékosai a pályáról.

Az U20-as csapat a következő fordulóban is hazai közönség előtt lép pályára, ezúttal a Paks ellen január 21-én 15 órakor.

Kometa Kaposvár KK U20–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 87–73 (24–18, 27–23, 23–19, 13–13)
Kaposvár Aréna, 60 néző, V.: Szecsődi R., Mester M.

Kometa Kaposvár KK U20: Halmai D. 19/6, Yake M. 9/3, Bogdán D. 8, Fehérvári Cs. 14/3, Antalics D. 10 Csere: Szőke Bálint 4, Paár M. 14, Óliás G. 4, Kárpáti L., Bogárdi D. 5/3, Czink L
Vezetőedző: Szőke Balázs Edző: Filipovics Gordan

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 legjobb dobói: Hansen D. 26/9, Takács Z. 19.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában