Svedyuk Alex

2024.01.18. 12:32

Több poszton bevethető játékost igazolt a BFC Siófok

Svedyuk Alex személyében több poszton, védőként és középpályásként is bevethető labdarúgót igazolt a BFC Siófok labdarúgó-csapata a szintén másodosztályú Pécstől.

Sonline.hu

Fotó: BFC Siófok hivatalos oldala / Facebook

Svedyuk Alex 1996-ban született, s korábban játszott Békéscsabán, Cigándon, Jászberényben, két szezont lehúzott Nyíregyházán, míg a pécsi piros-feketéknél a 2021/2022-es bajnoki évad óta volt a játékoskeret hasznos tagja – írja a védőként és középpályásként is bevethető labdarúgóról a BFC Siófok közösségi oldala.

– Nagyon jók az első benyomások – nyilatkozta a siófokiak oldalának Svedyuk Alex. – Jól fogadtak a csapattársaim, elfogadják a karakterem, és örülök, mert mindenki kommunikál velem, pedig rendesen nem tudok magyarul beszélni. Nagyon jól érzem itt magam. Nagyon fiatal a csapat, ezt lehet érezni és látni. Remélem tudok majd segíteni, hogy sikerüljön elérni a célunkat.

A labdarúgó már új csapatával készül a tavaszi rajtra a törökországi Belekben, ahol pályára is lépett az első edzőmérkőzésen. 

– Gyönyörű itt minden – jegyezte meg Svedyuk. – Voltam már párszor Törökországban edzőtáborozni, de ilyen szép hotelban és ilyen jó pályákon még nem jártam. Más szint. Az első edzőmeccsen közepes volt a teljesítményem, nem vagyok teljesen elégedett. Meg kell szoknom még a játékot, több idő kell, hogy megismerjem a csapattársaim, és megszokjuk egymást. Éreznem kell, ki milyen sebességű, ki hogyan gondolkodik. A taktika is valamennyire új nekem. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból.

– Nagyon remélem, hogy segítségére leszek a csapatnak, és sikerül bennmaradni – fogalmazta meg elvárásait a tavaszi szezonnal kapcsolatban a siófokiak új szerzeménye. – Ez az elsődleges cél. Bízom benne, hogy jó teljesítményt tudok nyújtani, és talán maradhatok a továbbiakban is majd Siófokon.

Az őszi szezonban, még a PMFC labdarúgójaként tört már borsot a Siófok orra alá Svedyuk Alex, ugyanis egy hatalmas gólt szerzett a két csapat mérkőzésén. Érdekesség, hogy a tavaszt éppen a pécsiek otthonában kezdik a somogyiak. 

– Nagy gól volt, remélem fogok még ilyet rúgni, csak akkor már siófoki színekben – tette hozzá. – Várom ezt a rangadót. Meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes, de igazából nem fontos a gól, hanem az, hogy tudjak segíteni, hiszen a csapat a legfontosabb számomra. Nem saját magamért akarok küzdeni, vagy kitűzni saját célokat, a csapat a lényeg, értük szeretnék bizonyítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában