Kajak-kenu

2024.02.18. 09:20

Fizikai erejüket fitogtatták a kajakosok

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Héraklész Fizikai Felmérővel kezdődött a versenyszezon a kajak-kenusok számára. A legifjabb somogyi sportolók Paksra, míg az idősebbek Győrbe utaztak, hogy megmutassák, remek az állóképességük.

Klein Péter Nándor

Fizikai felmérőn vették részt a Siófoki Kajak-Kenu SE sportolói

Fotó: Siófoki Kajak-Kenu SE Facebook

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség akadémiai szinten, regionálisan szervezte meg Héraklész Fizikai Felmérőt a 8-14 éves korosztály számára, így a Kammerer Zoltán Regionális Akadémiához tartozó Kaposvári Vízügyi SC, illetve a Siófoki Kajak-Kenu SE ifjú sportolói Paksra utaztak, hogy különböző feladatokon keresztül bizonyítsák, remek munkát végeztek a téli alapozáskor. A tolnai városban egy tucat egyesület 227 előkészítő, gyermek és kölyök korosztályú kajak-kenusa teljesítette a különböző feladatokat, melyek között szerepelt megállás nélküli futás különböző távokon, 30 és 15 méteres sprint, rögzített karú függés, plank és netfit. A 11-14 év közöttiekre nyolc erőpróba várt a futások mellett, húzódzkodás, fekvőtámasz, netfit, illetve újdonságként bekerült side plank és a falnál való guggolás. 
– Egy kicsit változtatott a felmérési rendszeren a szövetség, így teszt jelleggel több dolgot is beleraktak a Héraklész Felmérőbe – mondta Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Versenysport Bizottságának elnöke. – Az újítások véglegesítésére, esetleges finomítására majd a márciusi szövetségi ülésen kerül sor. A sportolók számára a futás és a húzódszkodás jelentette a megterhelőbb feladatokat, a többit kisujjból kirázták, így az első kettőből lehet igazán felmérni, miben kell fejlődni.


Pakson korosztályonként díjazták a legjobbakat a nyolc és kilenc évesek valamennyien kaptak oklevelet és csokit, az idősebbeknél pedig korosztályonként és nemenként a legjobb hat versenyző nyakába érmet akasztottak. A különdíjak mellett sokan megkapták arany jelzést is, ami lényegében az elvárási szint feletti teljesítmény szimbóluma. 

Győrbe utaztak

Az idősebb korosztály számára egységesen, Győrben került megrendezésre a Héraklész felmérő. A 15-18 évesekre valamivel nehezebb feladatok vártak, de a somogyiak ezekkel is remekül boldogultak. 
– Ezen a versenyen már magasabb az elvárási szint – tette hozzá Faludy András. – Egy kicsit rosszabb eredménnyel tértünk haza, mint vártuk, ugyanis Skobrák István lábujjtörése miatt nem tudott futni, ennek ellenére a tizenötödik helyen végzett a száznegyven induló közül. Úgy vélem, ha nem lett volna sérült, simán megnyerte volna az erőfelmérőt, ami egy jó visszajelzés volt az edzők, illetve a sportolók számára is. 

Héraklész Fizikai Felmérőn a siófoki egyesületből Kálmán Péter, Hosszú Luca, Virág Alíz Borka, Bodor Boglárka, Bálint Soma Benedek, Madarász Hugó, Dósa Levente, Hoffer Ádám, Virág Ármin, Kiss Olivér, Csomor Borisz, Bálint Zsombor Bendegúz, Hosszú Máté, Bodor Dávid és Kerényi Botond vett részt. A kaposvári színeket pedig Bajzik Éva, Csíktusnádi Kiss Elza, Nagy Boglárka, Bajzik Péter, Császi András, Kohulák Máté Tibor, Bagó Ábel Benedek, Nagy Barnabás, Kuzma Lujza, Hász Mátyás, Szerafin Mátyás, Bajzik Anna és Skobrák István képviselte. A somogyiak közül tizenhét sportoló kapott aranyminősítést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában