Kézilabda

2024.02.07. 13:56

Megvan az ex-siófoki szélső, Wald Kíra új csapata – hivatalos

Magyarországon belül vált klubot a Siófok KC ex-játékosa, Wald Kíra, aki a szezon végén távozik a NEKA-tól.

Fotó: NemA

Wald Kíra a következő szezontól a Váci NKSE együttesét erősíti, a balszélső a jelenleg is zajló idény előtt, a Siófok KC együttesétől érkezett a NEKA-hoz. A 23 esztendős kézilabdázóval 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött új klubja.

– A Vác évek óta az NB I egyik meghatározó csapata, melynek kerete most szinte teljesen kicserélődik, én pedig izgatottan várom az új kihívásokat – nyilatkozta Wald Kíra. – Az is sokat nyomott a latba, amikor a váltás mellett döntöttem, hogy szerettem volna újra a nemzetközi kupában játszani. Ez egy újabb lépcsőfok lesz a pályafutásomban, mely jól szolgálja a fejlődésemet és a céljaimat, ráadásul új impulzusok és élmények várnak rám. Remélem a teljesítményemmel minél több játékpercet harcolok majd ki magamnak.

– A NEKA-nál kapott lehetőség rengeteget segített abban, hogy játékba lendüljek és újra élvezzem a játékot – tette hozzá Wald Kíra. – Nagy szerepe volt abban a csapatnak és minden stábtagnak, hogy visszaszereztem az önbizalmamat. Hálás vagyok az akadémiának a belém fektetett hitért, e nélkül nem jött volna össze ez a nagy lehetőség. A szezon hátralevő részében természetesen mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk az idényt.

Wald Kíra: – Vácra igazolásomban nagy szerepet játszott, hogy egy stabil, évek óta nemzetközi kupainduló csapathoz szerződhetek, ahol a következő években is tervében van az Európa Liga szereplés. Elsődleges célom, hogy teljesítményemmel a lehető legtöbb játékpercet harcoljam ki magamnak, és ezáltal minél több rutinra tegyek szert, mind az NB I.-es bajnokságban, mind pedig a nemzetközi kupamérkőzéseken.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában