Röplabda

2024.02.08. 13:18

Újabb együttműködési megállapodást írtak alá a szerbekkel

A magyar sportállamtitkár és a szerb sportminiszter előtt írták alá az újabb együttműködési megállapodást a két ország, Magyarország és Szerbia röplabdaszövetségei. Az MRSZ részéről Dr. Bögöly Gyula elnök vett részt az eseményen.

Sonline.hu

Belgrádba látogatott dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára Zoran Gajić szerb sportminiszter meghívására. A kétoldalú találkozó elsődleges célja a magyar-szerb sportdiplomáciai kapcsolatok építése és a sport területén való együttműködés erősítése volt.

A találkozót követően a két vezető közös egyeztetésen vett részt dr. Bögöly Gyula, a Magyar Röplabda Szövetség és Mester Gyula, a Szerb Röplabda Szövetség elnökével, amelynek során a sportszövetségek – meghosszabbítva az előzőt – együttműködési megállapodást írtak alá.

– Rendkívül jó a kapcsolat országaink között, amit úgy gondolom, hogy a sport területén is mindenképp hasznosítani érdemes – mondta dr. Schmidt Ádám. – Ha lehetőségünk van tanulni egy nemzettől, amely egy adott sportágban jelenleg sikeresebb a miénknél, arra nyitottnak kell lennünk. Ezért is örömteli, hogy létrejött az együttműködési megállapodás a magyar és a szerb röplabdaszövetség között.

Dr. Bögöly Gyula, az MRSZ elnöke pedig úgy fogalmazott: –Örömteli, hogy sikerült meghosszabbítani a szerb szövetséggel megkötött korábbi megállapodásunkat, amellyel kapcsolatban az elmúlt év novemberében már Budapesten is előremutató egyeztetéseket folytattunk. A két ország sportági szakszövetségei ennek értelmében az oktatás és az edzői munka terén – nemzeti válogatott és klubszinten is – együttműködnek.

Mindemellett kiemelt fontosságúnak nevezték a felek az utánpótlás rendszerének és a szövetségek versenyrendszerében részt vevő klubok sportági és marketing együttműködésének a fejlesztését, valamint a röplabdasport népszerűsítését is mindkét országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában