Vízilabda OB I.

2024.03.16. 18:36

Kaposvári VK: a 14 dobott gól is kevés volt sikerhez

Becsülettel küzdött, mégis nagy vereségbe szaladt bele a Vasas ellen a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. felsőházi rájátszásának második fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

A ’48-as márciusi ifjak hőstettein felbuzdulva a Kaposvári VK is egy forradalmi tettel szerette volna beírni magát a történelemkönyvbe. Ehhez azonban a válogatott játékosokkal megtűzdelt Vasason keresztül vezetett volna az az út, amely az első negyedben már másfelé kanyarodott, ugyanis az angyalföldiek könnyed játékkal szereztek többgólos vezetést, úgy is, hogy a hazaiak foggal-körömmel harcoltak. Az első negyed végére már hárommal vezetett az Európa-, világ- és olimpiai bajnokokat felvonultató Vasas, amely a második etap közepére eldöntötte a mérkőzés. Ekkor ugyanis már hattal mentek a vendégek, a két büntetőt és emberelőnyt is elhibázó KVK ellen, amelytől a szerencse is elpártolt, hiszen Bedő Krisztián lövése éppen csak becsorgott a kapuba, majd a negyed utolsó másodperceiben Kósik Somát brutalitásért kiállították, amiért újabb büntetőhöz, s négyperces emberelőnyhöz is jutott a Vasas. 

A fordulás után könyörtelenül kihasználta az emberfórt a Vasas, viszont a kaposváriak becsülettel küzdöttek. Dőry Farkas, Fülöp Bence, Baj Marcell valamint Juhász-Szelei Norbert is egy-egy szép találattal jelentkezett, de ez csak ahhoz volt elegendő, hogy a közönség jól szórakozzon. Erre nem is lehetett panasz, hiszen egy gólzáporos összecsapáson tudta megszerezni a győzelmet az angyalföldi gárda, amely végül kilenccel nyert a Csik Ferenc Versenyuszodában. 

 

Kaposvári VK–VasasPlaket 14–23 (3–6, 2–7, 4–7, 5–3) 

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 280 néző. Vezette: Petik A., Tóth K. 
Kaposvári VK: Szilágyi – Dőry (2), Vindisch, Pellei F., Baj (2), ifj. Berta J. (3), Aranyi. Csere: Kósik (kapus), Kakstedter (3), Fülöp B. (2), Palatinus, Juhász-Szelei (2), Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.
VasasPalaket: Lévai – Burián (5), Dedovic (1), Randelovic (1), Batizi (3), Konarik (3), Bátori (3). Csere: Mizsei (kapus), Tasi, Gábor L. (1), Sélley-Rauscher (2), Dala 1, Bedő (1), Lakatos (2). Vezetőedző: Slobodan Nikic.
Gól, emberelőnyből: 10/2, illetve 6/6.
Gól, ötméteresből: 3/1, illetve 2/2.
Kiállítva, végleg cserével: ifj. Berta (32. p.), illetve Gábor L. (16. p.).
Kiállítva, brutalitásért: Kósik (16. p.).
Kipontozódott: Lakatos (30. p.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában