Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.03.10. 18:02

Látványos játékkal nyert rangadót a Rákóczi

Folytatódott a gála: a Kaposvári Rákóczi FC harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 19. fordulójában négy góllal küldte haza a Dunaföldvárt.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Fontos mérkőzés vívott a hatodik helyen álló Rákóczi FC, amely a negyedik helyen álló, több élvonalbeli labdarúgót is foglalkoztató FC Dunaföldvárt fogadta a Rákóczi Stadionban. A somogyi zöld-fehérek vezetőedzője, Székely Tibor nem változtatott a kezdőcsapatán, így ugyanaz a tizenegy játékos futott ki a pályára, amely Gárdonyban ötgólos sikert aratott. A dunaföldváriak elleni találkozót is ugyanakkora lendülettel kezdte a Kaposvár, amely az első percekben többször is zavart okozott ezzel a vendégek védelmében. Sőt, a vezető találatra sem kellett sokat várni, hiszen a nyolcadik percben Alessio Mazzonetto egy labdaszerzés után kiválóan vette észre, hogy Ekker Milán üres a jobb szélen, kiugratta a szélső bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről, nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába (1–0). A gól után meleg pillanatokat éltek át a hazaiak, a tolnaiak ugyanis ritmust váltottak, de csak egy-két percig tudták uralni a mérkőzést, ugyanis a Rákóczi visszavette az irányítást, s a félidő derekán az előnyét is megduplázta, miután Pusztai Dániel kiugratása után Babinszky Bence lépett ki a védővonalból, s tizenöt méterről gurított a kapus mellett a kapuba (2–0). A kaposváriak nem elégedtek meg ennyivel, továbbra is bátran támadtak, s a szünet előtt Hampuk Ádám egy elképesztően nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe (3–0), ezzel még fölényesebbé tette csapata előnyét. 

Rákóczi-Dunaföldvár labdarúgás
A Rákóczi támadóját, Babinszky Bencét nehezen tudták tartani
Fotó: Lang Róbert

A szünetben hármat is cserélt a vendégek edzője, Varga Balázs, aki még a kapusát is lehozta, viszont ez sem segített a vendégeknek, akik bár nagy helyzettel indították a játékrészt, de öt perc elteltével már négy-nulla állt az eredményjelzőn. Alessio Mazzonetto ugyanis ezúttal is remekül vette észre Ekker Milánt, de nem tudták lemásolni az első találatot, ugyanis a csereként érkező Wolland Gergő lábbal hárított, a kipattanóra viszont Hampuk Ádám mindenkinél előbb reagált, s közelről passzolt a kapuba (4–0). A következő percekben Wolland Gergő újabb csatát nyert Ekker Milánnal szemben, majd a jobb kapufa hárította a szélső lövését, míg a kipattanó újra Hampuk Ádámé lett, de léc alá tartó löketét újabb bravúrral kipiszkálta Wolland kapus. A hajráig Horváth Balázs könnyedén tovább növelhette volna a remekül futballozó zöld-fehérek előnyét, de elszórakozta a helyzeteit. Az utolsó percekben kezdett edzőmeccs jelleget ölteni a találkozó, melyen a Rákóczi akkor került helyzetbe, amikor akart, de négy-nullánál már inkább színezték a játékot a hazaiak, s arra törekedtek, hogy senki se sérüljön meg az újabb, FC Nagykanizsa elleni rangadó előtt. 
A Kaposvári Rákóczi FC látványos, közönségszórakoztató és persze eredményes játékot bemutatva győzte le az előtte álló Dunaföldvárt, s ezzel két pontra csökkentette hátrányát a tolnaiakkal szemben. 

 

Kaposvári Rákóczi FC–FC Dunaföldvár 4–0 (3–0) 

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 350 néző. V.: Altorjay Á. (Nagy M., Burján I.). 
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi – Ekker (Rituper, a 86. percben), Horváth B. (N. Mazzonetto, a 68. percben), A. Mazzonetto (Pintér M., a 73. percben), Szederkényi, Pusztai – Hampuk (Mayer M., a 73. percben), Babinszky (Bíró D., a 68. percben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
FC Dunaföldvár: Vukman (Wolland, a szünetben) – Ladányi V., Gál Sz., Molnár S., Berakali – Horváth A., Dorogi (Kövesdi, a szünetben) – Görög G. (Keresztes B., a 40. percben), Bartha, Tóth Á. (Rabi, a 71. percben) – Urbán P. (Tóth M., a szünetben). Vezetőedző: Varga Balázs. 
Gólszerzők: Ekker (a 8. percben), Babinszky (a 26. percben), Hampuk (a 42. és az 51. percben). 
Sárga lap: Heil (82. percben), illetve Görög G. (a 35. percben), Keresztes B. (az 58. percben). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában