Sakk

2024.04.25. 13:16

Hatalmas csatában maradt alul a somogyi együttes

A sakk NB II. Asztalos csoportjának nyolcadik fordulójában igazi szuperrangadóra került sor Nagyatádon. Az éllovas somogyi csapat a közvetlen riválisát, az elmúlt két év bajnokát, a Decset fogadta.

Trancsik Zsanett Kármen

Mivel a forduló előtt csupán fél pont volt a különbség a két együttes között, a mérkőzés egy bajnoki döntőnek is beillett.

A tétnek megfelelően, komolyan egymásnak feszültek a csapatok. Egy gyors döntetlent leszámítva nagyon harcos sakk folyt a táblákon. Szijártó András szerzett vezetést a hazaiaknak, de gyorsan jött a decsi egyenlítés, majd a fordítás is. A somogyi csapat Molnár Aurél jr. révén még egyenlíteni tudott, de a hajrára úgy fordultak az alakulatok, hogy inkább a vendégeknek állt a zászló. Az utolsó két partiból szerzett 1,5 ponttal a vendégek meg is nyerték a mérkőzést. 

Az előnyük így most fél pont a májusi utolsó forduló előtt. A decsiek otthon fogadják majd az utolsó előtti helyen álló Kalocsát, míg a Nagyatád az utolsó helyen álló Pécs vendége lesz. A Baja szép csöndben megközelítette az első két csapatot, de óriási meglepetés lenne, ha a surranópályán megnyerné a bajnokságot.

A nagyatádi pontszerzők

Győztek: Molnár Aurél jr. (4. tábla), Szijártó András (9. tábla).

Döntetlent értek el: Vrban Mladen (1. tábla), Matko Ognjen (2. tábla), Horváth Attila (3. tábla), Kőnig Balázs (6. tábla), Vrban Damir (7. tábla), Szijártó Attila (8. tábla), Kondákor Márk (10. tábla).

A forduló további eredményei: Rácalmás-Királysakk–Karmin PSSE 6–6, Kalocsai SK–Kaposvári Bástya SE 5,5–6,5, Szentlőrinc–Marcali VSZSE 6,5–5,5,  Komlói BSK–Bajai SSC 4,5–7,5.

A bajnokság állása: 1. Decs 1990 60,5 pont, 2. Sakk Egylet Nagyatád 60 pont, 3. Bajai SSC 58 pont, 4. Szentlőrinc 51 pont, 5. Marcali VSZSE 49,5 pont, 6. Rácalmás-Királysakk 45 pont, 7. Kaposvári Bástya SE 42 pont, 8. Komlói BSK 40 pont, 9. Kalocsai SK 40 pont, 10. Karmin PSSE 34 pont.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában