Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.04.20. 07:40

Nagy lépést tehet a dobogó felé a Rákóczi FC

Vasárnap 17 órakor az MTK Budapest második csapatát fogadja a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 25. játéknapján.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Két győztes mérkőzéssel a háta mögött várja a fővárosi kék-fehéreket a Kaposvári Rákóczi FC, amely visszanyerte az elvesztett lendületét, s az MTK II. ellen sem lassítana. 
– Úgy gondolom, egész tavasszal lendületben vagyunk, bár volt egy pici hullámvölgy, de gyorsan egyenesbe jöttünk – mondta Hampuk Ádám, a Kaposvári Rákóczi FC házi gólkirálya. – Remélem, a győzelmi szériánkat minél tovább tudjuk nyújtani. Bízom abban, hogy az MTK II. ellen egy jó mérkőzést láthat a közönségünk, hiszen egy olyan ellenféllel találkozunk, amely hozzánk hasonlóan támadófutballt játszik. 
A két együttes előző, fővárosban rendezett összecsapásáról nem túl jó szájízzel térhettek haza a somogyiak, ugyanis hiába játszottak emberelőnyben, s vezettek szinte az utolsó pillanatig, a 94. percben, egy szöglet után egyenlített az MTK II., amely így egy pontot otthon tartott. 
– Ősszel többször is döntetlenre végeztünk a ki-ki meccsek során, de fejlődött annyit a csapat, hogy már képesek vagyunk behúzni ezeket – tette hozzá Hampuk Ádám
A 44 ponttal a tabella ötödik helyén álló Kaposvári Rákóczi FC ebben a fordulóban újabb nagy lépést tehet a dobogó felé, ugyanis a harmadik helyezett, eddig 47 pontot gyűjtő FC Nagykanizsa a 46 egységgel negyedik FC Dunaföldvár otthonában vendégszerepel. 
– Bár néha nézegetjük a tabellát, de csak saját magunkkal foglalkozunk – mondta Hampuk Ádám. – Úgy gondolom, ha hozzuk a mérkőzéseinket, odaérhetünk a dobogóra. 
A mérkőzés előtt, 15 órai kezdettel a Rákóczi, a Vasas és a magyar válogatott korábbi kiváló támadója, Kiss László tart könyvbemutatóval egybekötött dedikálást a stadion médiatermében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában