Kézilabda

2024.04.20. 20:28

NEKA-vereség kilenc gólos első félidővel

Tizenhárom percig tartotta a lépést a NEKA a Moyra-Budaörs Handball együttesével: a folytatásban a Pest vármegyeiek végig vezetve magabiztos sikert arattak. A vereségben főszerepe volt az első félidei támadójátéknak, kevesebbet csak a DVSC SCHAEFFLER ellen értek el a nyitó játékrészben, pedig ez a huszonkettedik tétmeccsük volt a szezonban.

Keszthelyi Zoltán

Úgy tűnik, hullámvölgybe került a boglári támadójáték, a legutóbbi fordulóban, Dunaújvárosban húsz, most hazai pályán a Moyra-Budaörs Handball ellen huszonhárom találatra voltak képesek. Mindkétszer ki is kaptak.

Az eső perctől a vendégek diktálták a tempót, a 13. percben érték utol ellenfelüket a Lapos és Miklós nélkül felálló házigazdák (4–4) Keceli-Mészáros találatával, ám ezt követően közel tíz percig képtelenek voltak bevenni Vártok Ramóna kapuját! Faragó törte meg a csendet, már hatgólos mínusznál és ez a különbség meg is maradt a szünetig.

Kilenc találatig jutottak az első félidőben Bakó Botond tanítványai, akik ennél kevesebbet, hetet a nyitó játékrészben csak a DVSC SCHAEFFLER ellen értek el hazai pályán, még tavaly szeptemberben. Ennek a kilencnek a harmadát Faragó vállalta magára, aki mellett Alaxai és Keceli-Mészáros duplázott, illetve Bató és Wald tudott még egyszer-egyszer betalálni. Bakó Botond kapusai huszonkilenc százalékon teljesítettek, Csapó öt, Zaj pedig egy labdát fogott, ám azt hetesből. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak az akadémisták, bejöttek háromra (13–16), támadhattak a kettőért, ám elmaradt a fordulat ugyanis eladták a labdát... Schneider büntetője után (13–17) jött egy technikai hiba, amit Szövérdffy-Szabadfi büntetett (13–18) és rögtön el is szálltak a hazai remények, tíz perccel a lefújás előtt már kilenc (15–24) volt a hátrányuk. 

 

Annak ellenére, hogy megnyerték a második félidőt, ebben a fél órában nem teljesítettek úgy Bakó Botond kapusai, mint az elsőben, "csak" húsz százalékon védtek, három labdát fogtak. Támadásban pedig mindössze négyen találtak be, közülük Faragó hatszor. Az utóbbi mellett Keceli-Mészáros és Wald háromszor, Fazekas pedig kétszer volt eredményes.

 

K&H női kézilabda liga – 19. forduló
NEKA – Moyra-Budaörs Handball 23–27 (9–15)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző. Vezette: Dáné Rita, Marton Zsófia

NEKA: Csapó K. – Molnár D., Fazekas V. 2, Bató 1, Alaxai 2, Faragó L. 9 (2), Wald 4. Csere: Zaj (kapus), Kriston 3, Keceli-Mészáros 2, Petruska, Győri V., Matucza, Munteanu-Korodi, Berei, Katona L. Vezetőedző: Bakó Botond
Moyra-Budaörs Handball: Vártok R. – Vártok T. 5, Schneider 3 (1), Pálos-Bognár, Gorilska 3, Hudák 4, Szabó A. 1. Csere: Mistina (kapus), Szövérdffy-Szabadfi 2, Debreczeni-Klivinyi 5, Szekerczés 1, Tóth M. 2, Gergely-Zsigmond 1, Szép, Wutschi. Vezetőedző: Buday Dániel

Hétméteresek: 2/2 (–), illetve 3/1 (1/0)

Kiállítások: 4 perc (–), illetve 12 perc (4 perc)

MESTERMÉRLEG

Bakó Botond:  

Nem tudtuk azt a ritmust, azt a hőfokot felvenni, ami ahhoz kell, hogy úgy játszunk, ahogy szoktunk. Langyosan, fegyelmezetlenül, körülményesen kézilabdáztunk, nem volt meg az az élesség, az a harciasság, azok az érzelmek, melyek eddig jellemeztek minket.

 

Buday Dániel:  

Nehéz volt úgy felkészülni a mérkőzésre, hogy egy hónapig állt a bajnokság, a válogatottjaink pedig távol voltak. Ez az első percekben látszott is, ám ezután ritmust tudtunk váltani és jó játékkal előnyt szereztünk. A kapusunk mellett jött még négy-öt jó egyéni teljesítmény, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy idegenben meccset lehessen nyerni. Úgy gondolom, végig kontroll alatt tartottuk a találkozót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában