labdarúgás-előzetes

2018.05.18. 15:45

A hátralévő mérkőzéseket megnyerve lenne bajnok a Rákóczi

Hazai pályán, a Csepel FC ellen térne vissza a győzelem útjára a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztály 28. fordulójában. A listavezető somogyi zöld-fehérek az előző játéknapon meglepetésre kikaptak a kiesés ellen menekülő VLS Veszprémtől, s ezt a botlást feledtetnénk szombaton 17.30 órától.

Klein Péter

A Rákóczi veresége ellenére is három ponttal vezeti a bajnokságot, amiből még három forduló van hátra.

– Természetesen nyerni szeretnénk – szögezte le Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője. – A vezetésemmel még veretlen a csapat hazai pályán, ezt a sorozatot meg akarjuk tartani a bajnokság végéig. Mindenki tudja, hogy mekkora a tét. Meg kell nyernünk a hátralévő három mérkőzést. Erre készültünk egész héten, magabiztos győzelmet akarunk aratni a Csepel ellen, ezért mindent el fogunk követni.

A fővárosiak a tizedik helyről várják a folytatást, az előző fordulóban vereséget szenvedtek a III. kerületiektől, ezt megelőzően azonban megverték az Ajkát. Ez alapján semmiképp sem szabad félvállról vennie következő ellenfelét a Rákóczinak.

– A szombati mérkőzés adja majd meg erre a választ – mondta az edző arra kérdésre, hogy sikerült-e felrázni a játékosokat a vereség után. – Jó hangulatúak voltak az edzések, remekül dolgoztak a fiúk a héten. Ezt a szemléletet és hozzáállást kell kivinni szombaton a pályára.

A veszprémi mérkőzésen a már tíz találatnál járó Andorka Pétert és a csapat házi gólkirályát, Sóron Tibor is kiállította a játékvezető. Előbbi két, míg utóbbi egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A két gólerős támadó hiányában is a három pont megszerzése a Kaposvári Rákóczi célja.

– Androka Péter helyén Rajczi Péter játszik majd, akit senkinek sem kell bemutatni – mondta Waltner Róbert. – Remélem, eredményes lesz szombaton.

A két támadón kívül mindenki hadra fogható a kaposváriaknál. Klein Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában