Hírek

2005.02.21. 07:31

A hölgy, aki zenében utazik

Parcsami Gábor

– A véletlennek köszönhetem, hogy musicalszínésznő lettem – meséli Borbás Erika. – A középiskolai tanárom a tudtom nélkül írta rá a jelentkezési lapomra a Jókai Színházban működő színiiskolát. Így történt, hogy egyszerre jártam tanító- és színészképzőbe. Amikor végeztem, már nem volt kérdés, hogy a színházat választom-e. Elvarázsolt a színpad.

Erika a Vidám Színpadon ma este is látható Musical Színház Ez nem ugyanAZ című előadásában lép fel. – Ez egy vérbeli musicalkoncert – mondja. – Az előadásnak nincs összefüggő története, csupán hangulatokra épül. Olyan ismert musicalekből hallhatók részletek, mint a Hairb, a Kabaré és a Jézus Krisztus szupersztár. A műsort tánckar és két marionettbábokat mozgató művész színesíti. Az énekeseket pedig élő zenekar kíséri. A művésznő a Musical Színházban a Jekyll & Hyde és a Best of Broadway című előadásban lép fel. Ezen kívül havonta két hetet Ausztria és Németország nagyvárosaiban tölt a Musical nacht társulatával.

– Egy németországi vendégszereplésemkor kaptam a felkérést – avat be. – Ezt egyrészt megtisztelőnek tartottam, másrészt szeretek utazni. Izgalmas dolog mindig más és más város közönsége előtt fellépni. Rajtam kívül még Füredi Nikolett énekel, és több magyar táncos is tagja a németek utazó társulatának – teszi hozzá. 

Borbás Erika

Hódmezővásárhely, 1974. február 15.

Tanulmányok: tanítói diploma, színiiskola

1996: Győri Nemzeti Színház

2003-tól Musical Színház

Főbb szerepek: Grease (Marty), Régi nyár (Kitty), West Side Story (Anita), Charley nénje (Kitty), Hotel Menthol (Klipsz), Hair (Peggy), Gül baba (Rózsi), Bűn és bűnhődés (Nasztaszja), IV. Henrik (Mathildis), Csapodár madárka (Betia), Jekyll és Hyde (Lucy), Valahol Európában (Éva), Nyomorultak (Fantine)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!