Hírek

2011.06.02. 07:59

Érettségi 2011: Megkezdődtek az emelt szintű szóbelik

Csütörtökön kezdődtek és hat napon át tartanak az idei tavaszi érettségik emelt szintű szóbeli vizsgái. A diákok emelt szinten 57-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. A 30 ezer 760 szóbeli vizsgára 139 helyszínen, 2012 tantárgyi bizottság előtt kerül sor.

MTI

Az emelt szintű vizsgákat a vizsgaszervezésre kijelölt hét megyei kormányhivatal szervezi, míg a szóbeli tételeket az Oktatási Hivatal készíttette és - a hét megyei kormányhivatal közreműködésével - juttatta el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízta meg.



A diákok teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelőlapon külön-külön értékeli, majd ezek egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére.
Az emelt szintű szóbelik után, június 14-től 28-ig tartják a középszintű szóbeli vizsgákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!