Kék hírek, bulvár

2008.12.11. 13:17

Tizennégy évet kaptak a diákgyilkosok

Tizennégy évi szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon azt a két kaposvári diákot, akik brutális kegyetlenséggel meggyilkolták osztálytársukat.

Jakab Edit

A bíróság ítéletének indoklása szerint a két vádlott május 23-án egy Kaposvár melletti tóhoz csalta az áldozatát. Ott vésővel, botokkal és kövekkel agyonverték, betontömböt dobtak rá, majd a tóba lökték. Máig nincs válasz arra, miért kellett meghalnia a 17 éves fiatalembernek. A vádlottak azt állították, azért, mert korábbi barátjuk eltávolodott tőlük, megváltozott. Ezért tervezték el, hogy megölik. Hosszú ideig készültek a gyilkosságra. Burkoltan e-mailen lelevelezték a tervet, eszközöket szereztek be, „elpróbálták” a gyilkosságot. Elszántságukat mutatja, hogy előre megásták áldozatuk sírját.



A nyomozás során részletes, feltáró beismerő vallomást tett a két fiú, de talán csak most kezdenek rádöbbenni cselekményük súlyára. Ha ezt a bűncselekményt egy felnőtt korú követte volna el, akár tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatna.
Az ítélet nem jogerős!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!