Kék hírek, bulvár

2009.05.22. 12:06

Kegyetlen gyilkosok: száz év börtön is kevés lenne nekik

Fontos a szigorú ítélet, hogy még egyszer ilyen ne történhessen senkivel – véli a meggyilkolt nagyatádi fiú édesanyja.

Csikós Magdolna

Ha száz évet kapnának a fiam gyilkosai, az sem enyhítené a fájdalmunkat – mondta az ítélőtábla jövő héten várható döntése előtt a Sonline.hu-nak Szabó Józsefné, az egy éve kegyetlenül meggyilkolt nagyatádi diák édesanyja. Az asszony a fájdalmáról, az elmúlt egy év szenvedéseiről nem akart beszélni.

– Ezt nem értheti meg más, csak az, aki átéli, azt pedig nem kívánom senkinek, hogy ilyen borzalomban legyen része – folytatta. – Az ítélőtábla döntésétől nem várunk semmi különlegeset, abban reménykedünk, hogy olyan jogerős ítélet születik, amely elég erős ahhoz, hogy egy ilyen eset ne ismétlődhessen meg. Bár természetesen kissé szorongva megyünk a tárgyalásra, elfogadjuk az ítéletet.



– Tisztában vagyok a törvényekkel, a törvény lehetőségeivel, s biztos vagyok abban, hogy ennek megfelelően büntetik a két fiút – tette hozzá az édesanya. – Azt is tudom, ha helyben is hagyják a bíróság által kiszabott 14 évet, jó magaviselet esetén a fiúk hamarabb is szabadulhatnak. Nem vagyok gonosz, nem kívánok nekik rosszat, vagy rosszabbat, mint amit a törvény biztosít, attól azonban tartok, ha kijönnek, újra megismétlődhet egy ilyen eset. Ők ugyanis gonosz emberek, a kihallgatások, meghallgatások során a megbánásnak nyomát sem láttam rajtuk. A tettük nem, csak a mostani helyzetük, s az ítélet mértéke érdekli őket, meg hogy minél hamarabb szabadlábra kerüljenek.


Nagyobb térképre váltás

– Az őket meghallgató rendőrök, szakemberek is megerősítették ezt, hozzátéve: ennyire szívtelen, hidegvérű emberekkel nem találkoztak még a felnőtt bűnelkövetők között sem – emlékezett vissza. – Én nem akarom keresni a felelősöket, vagy bárkit vádolni, hogy ki tehet arról, hogy ilyen eset megtörténhetett. A szülőkre sem haragszom, egyszer odajöttek, elnézést kértek, de egy ilyen esetben ez semmit nem ér s nincs is mit beszélnem már velük. Azt azonban nagyon fontosnak tartom, hogy a mi tragédiánk ráirányítsa a figyelmet a mai fiatalok és a gyermeknevelés helyzetére, s a szülőket elgondolkodásra és nevelési elveik átértékelésére késztesse.

– Mások a mai gyerekek, egy verekedés, egy vita természetes a kamaszok között, de sok esetben ma már ennél jóval többről van szó – hívta fel a figyelmet Szabó Józsefné. A másodfokú ítélet, és az ügy hivatalos lezárása utáni időszakról az édesanya azt mondta: élni kell tovább az életüket, erősnek maradni, hogy méltón őrizhessék a fiuk emlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!