Közélet

2007.07.13. 08:04

Egy motorcsónak kevés a mentéshez

– Egy csónakkal nem lehet megoldani a vízimentést a hirtelen mélyülő zamárdi partszakaszon – állítja Nánási Ákos mentőorvos, a Zamárdi Vitorlás és Vízimentő Egyesület elnöke.

Kolumbán Tünde

A civil szervezet munkatársai 1995 óta vigyáztak a fürdőzőkre a település szabadstrandján, idén azonban nem kaptak felkérést az önkormányzattól. – Több, mint tíz éven át társadalmi munkában végeztük a feladatunkat. Komoly technikai háttérrel rendelkezünk, két motorcsónakunk van, amiknek a felújítására a saját zsebemből több száz- ezer forintot költöttem. Most ott állnak a parton.

Zamárdi költségvetésében idén 800 ezer forintot különített el a testület vízimentésre. Az egyesület elnöke azonban azt mondja felelősségteljesen ezt a feladatot ennyi pénzért nem tudták elvállalni. A település alpolgármestere azt mondta, az egyesület másfél-millió forintos költségvetési kérelmét az önkormányzat nem tudta finanszírozni. Egyed Zoltán hozzátette: a mentőcsónakra nagy teljesítményű villanymotort vásároltak, hogy szükség esetén gyorsabban elérje a bajba jutott fürdőzőt.

Ezek is érdekelhetik