Közélet

2016.05.05. 16:29

Egy hűtőszekrény miatt csaphattak fel a lángok a menhelyen

Vélhetően egy adományként kapott használt hűtőszekrény miatt gyulladt ki a Philip Természet- és Állatvédő Egyesület Zaranyi erdei telephelyének egyik melléképülete.

Molnár Gábor

– A dolog pikantériája, hogy a készüléket átvizsgáltattuk egy szakemberrel, aki valamit javított is rajta, s mégis megtörtént a baj – mondta Szántó Margit, a civil szervezet vezetője. – Valószínűleg elektromos zárlat keletkezett, s ezért csaptak fel a lángok az öltözőben, melynek a teteje OSB-lapból készült, így pillanatok alatt továbbterjedt a tűz.
A munka azonban nem állt meg a telephelyen, az állatok semmit sem érezhettek meg a történtekből. – Gyászoljuk a két kutyát, de a többi „lakónkkal” éppen úgy törődünk, mintha mi sem történt volna – hangsúlyozta Szántó Margit. – Sőt, még jobban odafigyelünk rájuk, s arra is, hogy a jövőben hasonló dolog ne történhessen meg.Rengetegen hívják a philipeseket, hogy segítsenek rajtuk, a Munkácsy Mihály Gimnáziumban gyűjtést szervetek az egyesületnek.
– Már számon sem tudom tartani, mennyien ajánlottak fel segítséget – tette hozzá. – Az önkénteseink kitisztították a telepet: belülről kitakarították a kiégett öltözőt. A téglákat, s az épület egyéb megégett darabjait és a törmeléket pedig összegyűjtötték. Mivel a terület nem a mi tulajdonunk, hanem a honvédségé, így a helyreállítási folyamat hosszadalmasabb lesz. A szakemberek már felvették a jegyzőkönyvet, s most az engedélyekre várunk.

Szántó Margit elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem sokkal a műtétje után már munkába állt, pedig az orvosok szerint még pihennie kellett volna. A lelkes és elszánt természet- és állatvédő azonban úgy döntött, inkább dolgozik, s folytatja a küldetését. Aki segíteni szeretné a Philip Természet- és Állatvédő Egyesületet, keresse őket a Facebookon, ahol megtalálhatóak a civil szervezet elérhetőségei.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik