átverés a dutyiból

2017.11.22. 09:29

A rácsok sem állították meg: börtönből telefonált a rab

Somogyi áldozatai is voltak annak a csalónak, aki még a börtönből is telefonon igyekezett megtéveszteni az embereket.

K.G.

A többszörös visszaeső vádlott 2015-ben egy Budapest környéki büntetés-végrehajtási intézetben töltötte korábbi, csalás miatt kiszabott büntetését. A férfi a börtönben engedély nélkül tartott magánál egy mobiltelefont. Abba a saját, illetve az ismerősei által használt SIM kártyát helyezte, és pénzzel akarta feltölteni. A telefonon a hozzátartozóival tartott kapcsolatot, illetve mobiltelefonos szerencsejátékot játszott.

A férfi magát egy mobilszolgáltató munkatársának kiadva több, számára ismeretlen személyt is felhívott. Az ATM automatákon keresztül kifizetett nyereményt ígért nekik, ha az általa megadott telefonszámokra különböző összegeket töltenek fel.

A rab három kaposvári sértettet is felhívott, tőlük 335 ezer forintot csalt ki a 2015. novemberétől 2016. márciusáig tartó időszakban. A férfi ellen egyébként a Kecskeméti Járásbíróságon egy hasonló büntetőügy folyik. A Kaposvári Járási és Nyomozó ügyészség a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlott ellen ismét csalás bűntette miatt emelt vádat. Fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetését indítványozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!