Járványügy Somogyban

2020.11.22. 15:01

Elmarad a szomszédvári rangadó

Az utolsó pillanatban vált csak biztossá, hogy elmaradt a Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC szomszédvári rangadó a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 17. fordulójában.

Klein Péter

Debrecen 20200605 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga DVSC Kaposvár Rákóczi FC Foto Nemzeti Sport Szabó Miklósós

Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ

Ahogy arról már korábban írtuk a másodosztályban is kötelező koronavírus tesztelések során kiderült, hogy a Kaposvári Rákóczi FC együttesét sem kímélte a vírus. Sőt, oly annyira nem, hogy szinte teljesen letarolta. A hetén elvégzett első teszt után csak nyolc mezőnyjátékos, illetve két kapus tudott csak edzeni a felnőtt csapat keretéből, a szakmai stábot pedig csak Kostorják Zsolt kapusedző, illetve Balázs Péter erőnléti edző képviselte. A kaposváriak emiatt kérték a pécsiektől a mérkőzés elhalasztását, amit egyáltalán nem fair play szellemében eljáró PMFC elutasított. A Rákóczi így a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának több tagjával kiegészülve utazott volna el a mérkőzésre, még az után is, hogy a heti második teszt során még három játékos produkált pozitív COVID-19 mintát.

A kaposvári zöld-fehér klub az utolsó pillanatig mindent megtett annak érdekében, hogy legyen mérkőzés, de ahogy a közleményükben szerepel: jelen pandémiás helyzetben az elsődleges szempont az egészség és nem a futball. A csapat így a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi osztályának javaslata alapján nem vállalta a mérkőzést.

– Mindenképp szerettünk volna a lejátszani a mérkőzést, melyen biztos, hogy a miénk lett volna az erkölcsi győzelem – nyilatkozta a Rákóczi hivatalos honlapjának Baranyai Sándor, a klubot működtetető gazdasági Kft. ügyvezetője. – A szakmai stábbal közösen azon a véleményen voltunk, hogy ne adjuk oda ingyen adjuk a három pontot a Pécsnek. Emellett a fiataloknak is remek lehetőség lett volna ez a mérkőzés arra, hogy bemutatkozzanak a másodosztályú felnőtt bajnokságban.

A mérkőzést így három-nullás különbséggel a PMFC javára írja majd jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Borítókép: Illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!