Gazdaság

2010.06.10. 07:38

Szomorú balatoni számok: út közben elakadt a turistainvázió

Néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett a balatoni idegenforgalom; a szállodáktól a panziókig szinte óráról órára javul a foglaltság, egyre több a vendég – írta több országos hírportál is.

Fónai Imre

– Ezek a turisták elakadhattak valahol a Balaton felé tartva vagy csak Fonyódig nem értek el – reagált a hírre Makkos Péter fonyódi vendéglős. – Persze, a katasztrofális május után némi javulás várható a napokban, de igazából csak az iskola után.
– Siófokon sem tapasztalni, hogy nőne a vendégek száma – nyomatékosította Tóth László, aki a Balaton fővárosában üzemeltet éttermet. 



Horváth Tibor, a négycsillagos siófoki Azúr hotel vezérigazgatója azt mondta: – Élénk az érdeklődés, elsősorban persze a hétvége iránt. Mi most amúgy sem panaszkodhatunk, rendezvényekkel gyakorlatilag folyamatosan tele vagyunk.
Halász Klára, a siófoki Tourinform vezetője szerint sincs turistainvázió, csak a reménykedés, no, és egyelőre a szomorú számok: eddig az elmúlt öt év átlagát alulmúló a vendégforgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!