sikert táncolók

2021.11.17. 09:00

Sikert sikerre halmoz a kaposvári táncos páros

Az elmúlt hónapokban sikert sikerre halmozott két kaposvári általános iskolás. Mondhatnánk, hogy a parkett ördögei, ám inkább mintha angyalszárnyakkal suhannának a táncbírók előtt.

Turbéki Bernadett

Mintha a természet lágy ölén lejtenék a táncaikat, ha kipillantanak a tükörfalú terem ablakain. Balassa Bíbor és Bódis Botond szinte több időt töltenek itt, mint otthonukban. – Ha nem itt találkozunk, akkor az edzőteremben, vagy más különórákon futunk össze, hiszen járunk balettra, erőnléti edzésre és nyújtásra is – mondta Balassa Bíbor, aki gyakran szabadidejét is táncpartnerével tölti.

– Előfordult, hogy hajnali ötkor keltünk, elmentünk Szentesre külön edzésre. Késő délután értünk haza, és rohantunk, hogy odaérjünk a jégcsarnokba, mert szeretünk korizni – mesélték a fiatalok.

– A korcsolyázásra nem úgy tekintünk, mint balesetveszélyre, hanem mint egyensúlyt fejlesztő tevékenységre – magyarázta Bódis-Nagy Katinka, a táncospár edzője, Botond édesanyja.

– Eleinte fociztam, de a táncos szülők mindig biztattak, hogy járjak én is táncolni, mert sok szép lány vár párra. Amíg anyukám edzést tartott, mindig az asztal alatt tableteztem, ahová egy lány mindig bekúszott mellém. Később ő lett a partnerem, amikor beálltam táncolni – emlékezett vissza a kezdetekre Botond.

– Én mindig is táncolni szerettem volna. Az első partnerem egy kínai kisfiú volt, akinek anyukája sokat volt Kínában, gyakran a nagymamája hozta el, aki egy mukkot sem tudott magyarul. Egyszer a fiú fordított közöttünk, hogy mikor, hol lesz fellépésünk, ám végül nem érkeztek meg a helyszínre – mosolygott a régi emléken Bíbor és Katinka. A gyerekek két és fél éve táncolnak együtt.

– Táncukon is látszik a harmónia, ami a rengeteg együtt töltött időnek köszönhető – mondta Bódis-Nagy Katinka. – Bíbor nagyon szorgalmasan, egy órával korábban is képes volt bejárni, hogy lábboltozatát tornával emelje. A karanténban is tartottunk edzéseket. Online egy-egy óra standard, latin, balett, és erőnléti edzés volt a napi adag, ami még több is volt, mint a jelenléti edzés.

– Eleinte nem szerettük a standard táncokat, gyakran végeztünk az utolsó helyen. Egyszer azt mondtam, hogy ha megint hátul végzünk, abbahagyom a standard táncot – említette Bíbor. Azóta sokkal jobban teljesítenek, hiszen ebben a kategóriában magyar bajnoki második helyezettek. A Tíztánc bajnokságon pedig a dobogó tetején álltak. Brnoban és Belgrádban is bemutatkoztak már. Ez utóbbi helyen az előkelő harmadik helyezést érték el kedvenc kategóriájukban, a latin táncban.

Jól megy a suli is

Annak ellenére, hogy már nemzetközi versenyeken is bizonyítottak, az iskolában ugyanaz az elvárás a versenytáncosokkal szemben. Bódis Botond két tannyelvű általános iskolába jár, és ezen a vonalon szeretne továbbtanulni. Balassa Bíbor „jó tanuló, jó sportoló” elismeréssel is büszkélkedik, kiválóan rajzol, és mint megtudtuk, szívesen lenne divattervező.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában