2023.10.28. 10:30
A hét süteménye: a kráter szelet
Egy pofon egyszerű, de egészen mennyei finomsággal kedveskedünk konyhatündér, vagy vállalkozó szellemű olvasóinknak erre a hétvégére.
Forrás: Mindmegette.hu
Egy nagyon egyszerű, nem túl drága vagy bonyolult hozzávalókból készíthető édességet hoztunk nektek erre a hétvégére. A kráter szelet elfogyasztása után garantáltan megnyalja mind a tíz ujját a család!
HOZZÁVALÓK
A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor
8dl tej
4 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
A tepsihez:
vaj
liszt
A tetejére:
1 nagy pohár tejföl
3 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A pudingot megfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgájákat jól kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Azután hozzáadjuk az étolajat, valamint a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet.
A tojásfehérjékez kemény habbá verjük, majd óvatosan a kakaóporos masszába forgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és egy vizes evőkanál segítségével a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ha megsült a piskóta, akkor a tejfölt elkeverjük a porcukorral, és a még meleg tésztára kenjük az édes krémet. Pár percre visszatoljuk a sütőbe.