Édes élet

2023.10.28. 10:30

A hét süteménye: a kráter szelet

Egy pofon egyszerű, de egészen mennyei finomsággal kedveskedünk konyhatündér, vagy vállalkozó szellemű olvasóinknak erre a hétvégére.

Sonline.hu

Forrás: Mindmegette.hu

Egy nagyon egyszerű, nem túl drága vagy bonyolult hozzávalókból készíthető édességet hoztunk nektek erre a hétvégére. A kráter szelet elfogyasztása után garantáltan megnyalja mind a tíz ujját a család! 

 

HOZZÁVALÓK

A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor 
8dl  tej 
4 csomag vaníliás cukor 
A tésztához:
5 db tojás 
25 dkg porcukor 
1 csomag vaníliás cukor 
1 dl  tej 
1 dl étolaj 
2 evőkanál kakaópor 
1 csomag sütőpor 
25 dkg liszt 
A tepsihez:
vaj 
liszt 
A tetejére:
1 nagy pohár  tejföl 
3 evőkanál porcukor 

ELKÉSZÍTÉS
A pudingot megfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgájákat jól kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Azután hozzáadjuk az étolajat, valamint a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet.

A tojásfehérjékez kemény habbá verjük, majd óvatosan a kakaóporos masszába forgatjuk.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és egy vizes evőkanál segítségével a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ha megsült a piskóta, akkor a tejfölt elkeverjük a porcukorral, és a még meleg tésztára kenjük az édes krémet. Pár percre visszatoljuk a sütőbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában