Adakozni jó

2023.12.29. 13:41

A jótékonyságra a téli szünetben is szükség van

Erre is gondolj a szilveszteri bevásárlásnál!

Sonline.hu

Fotó: Irina Wilhauk

Jótékonyságra nem csak ünnepek idején és nem csak karácsonykor van szükség, hívta fel a figyelmet a Mikulásgyár friss sajtóközleménye. A rohanó élelmiszer-infláció csak súlyosabbá teszi ezt, de idén meglehetősen hosszú a téli szünet az iskolákban. Sok gyerek maradhat most éhes azokban a leszakadó régiókban, ahol már korábban is csak az iskolákban, óvodákban kaptak melegebb ételt a nehezebb sorsú gyerekek - írja közleményében az ország egyik  karitatív akciója. 

A felhívásban arra kérnek mindenkit, hogy a szilveszteri bevásárlási lázban gondoljanak arra is, hogy sokaknak komoly gond az alapvető élelmiszerek beszerzése. Ha tehetik, akkor egy-egy csomag lisztet, cukrot, stb. vigyenek el valamelyik karitatív vagy ételosztással foglalkozó szervezethez, amelyek a karácsonyi időszak után is, több helyszínen próbálják majd enyhíteni ezt a problémát.

A Mikulásgyár közleménye kitér arra is, hogy kutatást végeztek arról, melyek voltak az utóbbi hetekben a leghasznosabb, legismertebb jótékonysági szervezetek. A válaszok alapján egy 1-től 5-ig tartó skálán 4,6 pontos eredményt ért el a Mikulásgyár, megelőzve több nagy múltú szervezetet is, amelyek komoly anyagi forrással rendelkeznek – derült ki a 21 Kutatóközpont által készített felmérésből, amely országos reprezentatív mintán alapult, 1026 18 év feletti megkérdezett véleményét tükrözi – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár Alapítvány vezetője.

Ilyen például a Magyar Vöröskereszt, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Református Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász.

 

IDÉN KARÁCSONY ELŐTT A MIKULÁSGYÁRBA 45 EZER KILOGRAMM ADOMÁNY ÉRKEZETT

A gyerekek szervezetten, oktatási intézményeken keresztül érkeztek a karitatív akció helyszínére. Mintegy 800 gimnazista, valamint 40 vállalat több munkatársa önkéntesként vett részt a jótékonysági akcióban. Nagyobb adomány érkezett a Mikulásgyárba Németországból, de küldtek csomagot Ausztráliából és Svájcból is.

Az összefogásnak köszönhetően 8400 gyereknek, 52 településre sikerült eljuttatni egy-egy teherautónyi adományt még karácsony előtt, a csomagok szétosztásában több karitatív szervezettel dolgoztak együtt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában