üresek a polcok

2017.11.24. 17:30

Black Friday: mindent kisöpörtek az üzletek a raktárból

Kitartóan érkeztek a vásárlók a kaposvári üzletekbe a Black Friday miatt, a boltok leárazásokkal csábították a vevőket. Tömegjelenetekre sehol sem került sor, nem taposták egymást az emberek. Délelőtt sok helyütt már megcsappantak a készletek. A legtöbben csak nézelődtek, alaposan megfontolták, hogy mire költsenek.

Kovács Gábor

Attila péntekre szabadságot kért a munkahelyén, és reggel fél hatra beállította az ébresztőórát. Reggel öt órakor nyitott a kaposvári hipermarket, és a Attila hatkor már ott volt, hogy kiaknázza a Black Friday akcióit. Tucatnyian voltak ekkor a legelszántabb vevők. Még nyolckor is visszatért, és kérésünkre megmutatta a telepakolt bevásárlókocsiját.

– Egy full HD-s, 4K-s televíziót hol kapok meg 109 ezer forintért 160 ezer helyett? – tette fel a költői kérdést. – Karácsonyra vettem a fiamnak. Kisebb árukat sem hagytam ott: vettem egy vasalót nyolcezer forint helyett négyért, és egy hajszárítót négyezer helyett ezerhatszázért.

Az olcsó hajszárítót már nyolc órára elkapkodták a vevők. Az egyik hölgy az üres polcok láttán csalódottságában rá is förmedt egy eladóra: – Engem nem tudnak megetetni, nem is volt!

Más is hiába jött: egy idős hölgy a kezében egy reklámkiadvánnyal tanácstalanul ácsorgott, mert már elfogyott a kávéfőző, amit kinézett magának. Anna néni a lányának vette volna meg a készüléket. Az eladók a vevőszolgálati pulthoz küldték, ahonnan rövid idő múlva egy újabb reklámkiadvánnyal távozott.

– Ennyi, mindent kipakoltunk a raktárból! – tárta szét a karját az egyik alkalmazott. Később azt a nézetét is megosztotta azokkal a vásárlókkal, akik a termékek márkája után érdeklődtek, hogy szerinte ma már mindent Kínában raknak össze, amit nem, az hamisítvány.

Jól fogyott a hipermarketben a laptop-csomag is 79 ezerét, a csocsós-biliárdos játékasztal viszont nem volt kelendő. Még energiaitalokat és pezsgőket is leáraztak 25-30 százalékkal a fekete péntek kedvéért, sőt egy doboz sört pedig 99 forintért kínáltak.

– Ha elromlana a mosógépem, mindjárt vennék itt egy újat 40 ezerért, de ezért a régit nem fogom eldobni – mondta Misetáné Mátyus Margit, aki csak keresztültolta a bevásárlókocsiját az akciós területen. A vevők többsége is így tett, a legtöbben inkább a hétvégi élelmiszer-bevásárlással voltak elfoglalva.

Mintha csak összebeszéltek volna a kisebb boltok: az egyik kaposvári bevásárlóközpontban szinte mindenütt 20 százalékos leárazást jelentettek be a Black Friday miatt. Egy cipőboltlánc helyi üzletének ajtaja előtt nyolcan-tízen várakoztak már reggel a nyitás előtt, itt is sorban állást hozott a fekete péntek. Dupláját jelenti ez a nap a szokásos forgalomnak, tudtuk meg Forgács Györgyi üzletvezetőtől.

Egy divatáru üzletlánc kaposvári boltjában péntektől vasárnapig tart a Black Friday, felelte kérdésünkre Gelencsér Ildikó üzletvezető. Egy könyvesbolt hálózat kaposvári üzlete az idén először csatlakozott a Black Friday-hoz a tavalyi online akciójuk sikere után, közölte Fülöp Németh Amelita üzletvezető.

A legnagyobb kaposvári műszaki üzletet, egy országos áruházlánc helyi egységét megrohanták a vevők a fekete pénteken, már reggel alig tudtak kinyitni. Leginkább a játékkonzolokat keresték a vevők, a PlayStation, az Xbox, a laptopok és a LED tévék voltak a legkeresettebbek. A nagy értékű termékekre 25-30 százalékos árengedményt lehetett kapni ezen a napon. Az alkalmazottak szerint a háztartási kisgépcsere programra is sok érdeklődő érkezett. Náluk a Black Friday átlagosan három-négy napi forgalmat eredményez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában