Járványügy Somogyban

2020.04.23. 16:34

A gazdasági újraindítást tervezik

Levélben kéri ki a helyi vállalkozók véleményét Szita Károly, mert az önkormányzat már a gazdaság újraindítását tervezi a világjárványt követően. A városvezető szerint közös ötletekkel és tenni akarással sikerül legyűrni a járvány okozta nehézségeket.

K.G.

A kormányhivatali adatok alapján márciusban 128-cal nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. Köztük vannak külföldről hazatérő munkavállalók, közmunkások és a helyi vállalkozásoktól elbocsátottak is. Szita Károly hangsúlyozta: nem állnak le a beruházásokkal a vírus idején sem.

– Nekünk most azért kell dolgoznunk, hogy amikor visszazökken minden a régi kerékvágásba, akkor legyen hova visszamenniük a munkavállalóknak, és a kormány törekvéseivel összhangban a helyi gazdaságot is újra lehessen indítani – mondta a polgármester, aki emlékeztetett rá: két új iparterületet is építettek, egyet a Füredi, egyet pedig a Dombóvári úton. Utóbbi esetében már a befektető cég is megvan, egy speciális mentőkocsikat gyártó üzem létesít majd munkahelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában