Zöld város

2023.11.02. 19:51

Sorra veszik át a kaposváriak az olajgyűjtőket

Már kétezren átvették a használt olaj gyűjtő tartályukat Kaposváron. Az egy hete indult program keretében 23 ezer 500 darab 3 liter űrtartalmú gyűjtőedényt osztanak ki a kaposváriak között.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Ezt vette át Szita Károly, Kaposvár polgármestere csütörtök délután a Kapos Holding ügyfélszolgálatán. Amely egyike annak a nyolc helyszínnek, ahol megigényelt gyűjtőedényekhez hozzájuthatnak a lakosok. – Környezettudatosak vagyunk, amit csak lehet szelektíven gyűjteni, azt megtesszük. A használt sütőolajat eddig az üres olajos doboba gyűjtöttem, de viszonylag keveset használunk, mert nem túl egészségesek a bő olajban sült ételek, mondta Marics Mónika és Molnár Krisztián. 

A családi házas övezeteken kívül a társasházaktól is elviszik a használt olajat. – Egy okos konténerbe önthetik bele a lakók a használt olajat, 32 lakóközösség már jelentkezett ezért. Az edény jelezni fogja, ha 70 százalékig megtelt, ekkor jön a hulladékszállító autó és elviszi, mondta Szita Károly. A családi házaktól havonta egyszer gyűjtik majd be az olajat, amelyből a MOL bioetanolt készít. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában