Megyei időjárás

2023.11.10. 08:00

Esővel érkezik az újabb ciklon

Pénteken újabb ciklon és annak meleg, majd estére hidegfrontja éri el Somogyot és hazánkat.

Fotó: Unger Tamás

Borongós idő várható, nyugat felől terjeszkedő esővel. Késő délutánig elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő számottevő csapadék, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullik, majd ezután terjed át a középső és a keleti térségre az intenzívebb eső. Az ilyenkor szokásosnak megfelelő értékre hűl a levegő.

Éjszaka nyugat felől megszűnik, és az ország keleti részére tevődik át a csapadék, reggelre azonban már ott is sok helyen eláll az eső. A szél a Dunántúlon ÉNY-ira fordul át, átmenetileg erős lökések is előfordulhatnak, majd mérséklődik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 14,
péntek reggel 7,
péntek délután 10,
szombat reggel 5 fok körül alakul.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton a ciklon hidegfrontja alakíthatja időjárásunkat, továbbra is sok felhővel, főként keleten ismétlődő esővel, de másutt is előfordulhat kisebb zápor. Elsősorban nyugaton lehetnek átmeneti napos időszakok. Az ÉNY-i szélcsatornában megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNY-i szél.

- Vasárnapra mérséklődik és D-re fordul a légmozgás, emellett változóan felhős-napos idő látszik kialakulni, elvétve jelentéktelen záporral. Éjszaka nyugat felől újból megnövekedhet a felhőzet, és helyenként kisebb eső előfordulhat.

- Jövő hétfőre változóan felhős-napos idő körvonalazódik, elvétve átmeneti zápor nincs kizárva.

- Kedden újabb front és csapadékzónája haladhat át felettünk. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!