Járványügy Somogyban

2020.03.20. 15:37

Koronavírus elleni vakcinát kínált a csaló

Veszélyhelyzet van, de akad aki mégis igyekszik a legnagyobb aljasságokat elkövetni.

Sonline

Koronavírus elleni vakcinát próbált eladni egy siófoki péküzem tulajdonosának.

2020. március 18-án 11 órakor egy siófoki péküzem tulajdonosát felhívta egy nő, aki magát a pécsi ÁNTSZ munkatársának kiadva felszólította a sértettet, hogy utaljon át egy megadott számlaszámra több millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért és a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért, ellenkező esetben az üzemet bezárják. A cég tulajdonosa nem küldte el a kért összeget, hanem rögzítette a hívást és feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2020. március 19-én este a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály egyenruhásainak közreműködésével elfogtak, lakhelyén házkutatást tartottak, majd előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A siófoki nőnél tartott házkutatás alkalmával a rendőrök lefoglalták a híváshoz használt mobiltelefont, valamint más bűncselekményből származó tárgyakat is találtak.

A nyomozók a 36 éves L. Zsuzsát nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában