Járványügy Somogyban

2020.10.19. 11:39

Lopott állatokkal nyerészkedtek a járvány idején

A Kaposvári Járási Ügyészség lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival és hat társa ellen, akik a koronavírus járvány első hulláma idején az élelmiszerek iránt megnövekedett kereslet kihasználva haszonállatokat loptak a megyeszékhely környékén.

K. G.

2020 március elején egy hetesi állattartó telepről nyolc bárányt, és több mint 150 kiló tápot emeltek el. A zsákmányukat később értékesítették. A vádlottak ezzel a bűncselekménnyel több, mint 200 ezer forint kárt okoztak.

A sikeren felbuzdulva március közepén két gépkocsival jelentek meg egy Juta melletti sertéstelepen, ahonnan 20 malacot vittek el, összesen 600 ezer forint értékben. A növendék sertéseket az istállóból kézről-kézre kiadogatták, majd az autókkal az egyik vádlott tanyájára szállították. Áprilisban egy Kaposvár környéki gazdához is betörtek, akitől 15 malacot loptak el félmillió forint értékben. A kaposvári nyomozók azonban rövid időn belül megtalálták az elkövetőket, akik közül a 44 éves, büntetett előéletű férfit letartóztatták, őt összesen 1,5 millió forint értékű lopással gyanúsítják. A nyomozók a lopott állatok közül 18-at tudtak visszaszolgáltatni a sértetteknek. Az ügyészség a 44 éves férfit börtönbüntetésre, illetve közügyektől eltiltásra ítélné, míg a további vádlottak esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában