nagykép

2018.03.31. 11:30

Gyönyörű fotó lett a tesztképből – íme a fátyolos Orion!

A kora tavaszi estéken az Orion már delel – a tél talán leglátványosabb csillagképét még májusban is megfigyelhetjük.

M. G.

– A kora tavaszi estéken az Orion már delel – írta Facebook-oldalán Schmall Rafael kaposvári asztrofotós. – A tél talán leglátványosabb csillagképét még májusban is megfigyelhetjük, ám egyre inkább közelebb kerül a nyugváshoz. A csillagkép abszolút feltűnő, még belvárosból is látható, ahol van szabad rálátás dél felé. Három csillaga megmutatja az irányt a Szíriusz felé, mely az éjszakai égbolt legfényesebb csillaga.

– A felvétel tesztként készült – avatott be a részletekbe Schmall Rafael. – Egy nagyobb portréobjektívvel negyven darab kép készült és az lett összefűzve. Mint valami gigantikus panoráma. Ám a legnagyobb ellenség, a fátyolfelhők itt is leselkedtek. A normál felhőzetnél sokkal rosszabb a fátyolfelhőzet. Van ég, de még sincs. Asztrofotózásra alkalmatlan az ég ilyenkor, ám éjszakai tájképekre tökéletes, mert olyan, mintha az Északi fény úszna mindenütt. A vékony felhőzet szép pártát képez a csillagok körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában