fotók

2018.04.05. 15:56

A biológia világában versenyeztek

Kutató szeretne lenni a Fodor József Biológia Verseny egyik díjazottja, Rohán Eszter. A versenyen elért eredményekért a legjobbak díjakat vettek át a Kaposvári Egyetemen.

Koszorus Rita

A kaposvári tanuló először vett részt a versenyen, de azt mondta: nagyon tetszett neki. – Első ránézésre nehezek voltak a feladatok, de aztán végigültem és sikerült megoldani mindent – mondta a kaposvári Nagyboldogasszony Katolikus Gimnázium diákja.

Ugyancsak először volt a versenyen Horváth Ákos, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákja. – Nagyon tetszett, hogy minden témából voltak feladatok – mondta el a korcsoportjában másodikként végző fiatal. – Fontos volt, hogy szerepeljek itt, hogy lássam hol tartok. Másrészt hétvégén megyek OKTV-ra, arra is egy jó felkészülés volt.

A versenyzők mindegyikének szíve csücske a biológia, így van ezzel Ákos is. – A biológia az élet tudománya – mondta el érdeklődésünkre. – Nagyon fontos megérteni, számomra ez egy gyönyörű világ, amit minél jobban szeretnék megismerni. Minden egyes részét csodálatosnak találom.

Hasonló véleményen van Vetési Gergely is, aki Érdről nevezett a tudáspróbára. – Szeretem ezt a tárgyat és ilyen szakra is járok – mondta a második helyezett érdi diák. – Az országos helyezések pedig az érettséginél számítanak, ezért minden tudásom bevetettem.

A fiataloknak a tárgyajándékokat és a pénzjutalmakat a támogató cégek képviselői, valamint Borbély Csaba, a Somogyi Műszaki, Természettudományi és Közgazdasági Szakemberek Egyesület elnöke és Kőműves Zsolt a verseny ötletgazdája adták át.

A verseny eredményei

3. korcsoport végeredménye

1. Molnár Petra – Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium

2. Gombási Ákos – Keszthelyi Vajda János Gimnázium

3. Lakatos Veronika – Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium

2. korcsoport végeredménye

1. Fodor Péter – Kossuth Lajos Gimnázium

2. Horváth Ákos – Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola

3. Kocsa János – Keszthelyi Vajda János Gimnázium

1. korcsoport végeredménye

1. Buzás Hanna – Leőwey Klára Gimnázium

2. Vetési Gergely – Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium

3. Rohán Eszter – Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában