betegség

2018.05.01. 18:24

Szívinfarktust kapott az agydaganatos fiú édesanyja

Szívinfarktust kapott az agydaganattal operált bolhási fiú édesanyja. A család kétségbeesetten fordult szerkesztőségünkhöz, mert képtelenek kifizetni a várhatóan magasra rúgó kórházi számlákat, az asszonynak ugyanis nem volt TB-támogatása.

K.G.

Még 2013-ban súlyos epilepsziás rohamai támadtak az akkor 13 éves kisfiúnak, Norbertnek. Újabb rohamok jöttek, egyre komolyabbak, míg egyszer testnevelés órán elesett és betörte a fejét. Az MR vizsgálat mutatta ki egy daganat jelenlétét. Norbit Debrecenben az ország egyik legnevesebb idegsebész professzora operálta. Azóta jól volt, a csurgói református gimnáziumban tanul.

Húsvétkor azonban újabb csapás szakadt a családra.

– A feleségem szívinfarktust kapott, Kaposváron az intenzív osztályon kezelték, utána Mosdósra feküdt be a kardiológiára három hétre – mondta a családfő, Kiss Győző. – Semmiféle jövedelme nem volt, és lejárt a társadalombiztosítási támogatása. Nagyon félünk attól, hogy több százezer forintos, akár milliós összegre rúghat a kórházi kezelésének költsége, amit kiszámláznak majd nekünk. A feleségem itthon fekszik, de a szívinfarktus után nem dolgozhat. Közben a fiam is rosszul lett a buszon, fájt a feje. Attól tartunk, hogy kiújulhat a betegsége. Kaposváron vizsgálták a kórházban, most iskolába nem jár, kiírta az orvos. Nagyon aggódik az édesanyjáért, és ez nem tesz jót a gyógyulásának.

– Lelkileg padlón vagyok, nagyon nehéz volt átélni az utóbbi éveket – panaszolta Zita, Norbi édesanyja. – A fiam ötödik éve tartó daganatos betegsége rettenetesen megviselt, talán ezért is kaptam szívinfarktust 41 évesen. Kilátástalan a helyzetünk, és félek, hogy beleőrülök ebbe. Fogalmunk sincs, hogy miből fizetjük ki a kórházi számláimat.

A család a jóindulatú emberek segítségét kéri, mert támogatás nélkül elvesznek. Kiss Győző azt mondta, ahhoz is kölcsönt kellett kérniük, hogy főzni tudjanak a hétvégén.

A számlaszám:

Tóth Norbert /Otp bank/

11773432-01222148-00000000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában