Kaposvár egykoron

2018.09.26. 18:27

Könyvet írtak az elfeledett építészről

Épületei szerethetők és kortalanul vonzók – könyv született Lamping József építészről, akinek a XX. század elején épült művei meghatározzák a megyeszékhely mai arculatát.

K.G.

Sokoldalú alkotóként lakóházat, bankot, szállodát, mozit éppúgy tervezett, mint felvidéki katonatemetőt, és templomot Bőszénfára, Somogyfajszra és Hajmásra. A róla szóló könyvet H. Molnár Katalin könyvtáros írta, aki 2009 óta kutatta az építész munkásságát. Úgy ismerkedett meg Lamping alkotásaival, hogy egy virtuális kiállítást készített a szecesszióról a megyei könyvtárnak. A könyvbemutatót a Szivárvány Kultúrpalota épületében tartották, amelyet szintén Lamping tervezett egykor. A szerzőt és a gazdag képanyaggal, tervrajzokkal ellátott kötetet a bemutatón Horváth Péter, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Jágerné Katona Zsuzsanna, a kaposvári önkormányzat kulturális referense méltatta, azután az íróval L. Balogh Krisztina, a város főépítésze beszélgetett a nézőközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában