Fantomas Citroënje

2018.09.23. 16:56

Magnum Ferrarija is begurult a Kossuth térre

Magnum Ferrarija és Fantomas Citroënje is begurult a kaposvári Kossuth térre – igazi autóritkaságok vettek részt a Chrono Classic túraversenyen.

Marosi Gábor

Egymás után, percenként gurultak be a veteránautók a kaposvári Kossuth térre. A járművek a Chrono Classic elnevezésű túraverseny résztvevői voltak. A versenyzők negyed 10-kor indultak el Székesfehérvárról, hogy Kaposvár érintésével eljussanak Balatonlellére.

 

– Ez egy pontossági túraverseny, ahol a KRESZ szabályait be kell tartani – fogalmazott Majosházi Péter, a Chrono Classic főszervezője. – Tíz éve szervezzük meg ezt a túrát, negyedszerre ejtjük útba Kaposvárt is. Bonnyáról érkezett ide a mezőny, itt húsz percük van a versenyzőknek, hogy frissüljenek, aztán indulnak tovább Alsóbogátra, majd Fonyódra és végül Balatonlellére.

Az idei versenyen 110 autó vett részt. A mezőnyben igazi ritkaságok is voltak, mint például egy 1954-ben gyártott Mercedes 300 SL, amelynek a végsebessége óránként 250 kilométer.

– Ebből összesen 18 készült – hangsúlyozta Janó Péter, a Mercedes tulajdonosa. – Az egész autó alumíniumból van, a végsebessége akkoriban rekordnak számított. Ez egy versenyautó volt, amely 1954 és 1956 között három bajnokságot is megnyert Németországban. Az autó egyike volt a Mercedes ezüstnyilaknak.

 

A Kossuth téren emellett még más Mercedes, Porsche, BMW és amerikai autók is megálltak egy rövid pihenőre. A veterán járművek szerelmesei láthatták a Fantomas filmből ismert Citroënt, valamint a Magnum sorozatban látható 1979-es Ferrari 308 GTS-t, amelyből körülbelül 3200 készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában