ötletparádé

2018.10.19. 16:25

Közösségi tervezésben újul meg a Cseri park

 A lakosság ötleteit is kikéri az önkormányzat és a tervezők a Cseri park felújításakor. Az elmúlt napokban egy fórumot is szerveztek a városrészben élőknek, hogy véleményükkel segítség a tervezői munkát.

Marosi Gábor

– Biztonságos és természetközeli, ugyanakkor idős és családbarát parkot szeretnének a Cserben élők – fogalmazott L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze. – Szeptember végén a „cseri piknik” rendezvényen indult meg a közösségi tervezés folyamata, itt a parkban gyűjtöttük az emberek javaslatait. Többen szeretnének kutyafuttatót, játszóteret, futópályát, napozó rétet, tanösvényt, erdei tornapályát és madármegfigyelőt is. A tervezés most fórumokkal folytatódik, melyre nem csak a lakosságot, hanem a civil szervezeteket és a környező intézményeket is várjuk.

– A legutóbbi, immáron második ilyen összejövetelen az eddig összegyűjtött ötleteket osztályoztuk – folytatta L. Balogh Krisztina. Négy csoportra bontottuk a fórum érdeklődőit. Mindenki rangsorolhatta az ötleteket a fontos, a közepesen fontos és a nem fontos csoportba. Így tisztában vagyunk vele mi is, hogy mi a legfontosabb a környéken élőknek – hangsúlyozta a városi főépítész.

L. Balogh Krisztina hozzátette: november 15-én újabb fórumot szerveznek, ahol bemutatják az embereknek az egységesített ötleteikről készült vázlatot is. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat három pályázatot is kiír a környéken élőknek a Cseri park múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában