csere

2018.11.09. 14:00

Hamarosan indul a roham a téli gumikért

A szokatlanul enyhe ősz miatt, csak kevesen szánták rá magukat a téli gumiabroncsok felszerelésére. Ezért eddig nem volt nagy dömping a gumiszervizekben.

Koszorus Rita

Az elmúlt hetek enyhe időjárása a legtöbb autóst távolt tartotta a gumiszervizektől, nem túl sok felnire kerültek fel a téli abroncsok. – Eddig a gumicserék tíz százalékán vagyunk túl, mivel aki a naptárat nézi az már lecseréltette az abroncsokat – mondta Oros András, a jutai Oros Gumiszerviz tulajdonosa. – Ausztriában, Szlovéniában már kötelező a téli gumi használata, anélkül keményen megbüntetik az autósokat. Úgyhogy, akik rendszeresen járnak külföldre, vagy ott dolgoznak, azok már jártak nálunk.

A többiek, akik csak a városban közlekednek, azok kivártak a téli gumival. Azonban már sokáig nem érdemes húzni az időpont kérését. – Elég enyhe volt az idő – mondta Oros András. – Talán jövő héten beindulnak a cserék, szerintem ekkora várható a dömping az időjárás-jelentések alapján. Most érdemes időpontot foglalni, hogy biztosan ne kelljen sokat várni a cserére.

Oros András azt javasolja, hogy aki napi szinten jár kora reggel és késő este kocsival, az ne halogassa gumiztatást. Akik azonban csak néhány kilométert tesznek naponta, vagy napközben járnak több százat, az csak foglalja le a helyét a szervizben a következő hetekre.

Időpontok pedig vannak, ahogyan gumiabroncsok is, tudtuk meg a jutai gumiszerviz tulajdonosától. Így, aki meg nem szerezte be annak sem kell félnie, hogy nem jut, úgy mint egy éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában