felbontották az utat

2018.11.27. 14:00

Távhővezeték-csere miatt lassul a forgalom Siófok belvárosában

Távhővezeték-csere miatt lassul a közlekedés Siófok belvárosában, a 7-es út egyik legforgalmasabb szakaszán.

Sonline

Mintegy háromszáz méteren bontották fel az utat és a járdát a Tanácsház utcában, hogy az elöregedett vezetékeket cserélni tudják. A siófoki Városháza tájékoztatása szerint január végére készülhet el a rekonstrukció, amire azért volt szükség, mert az elmúlt években a Perczel Mór Gimnázium és a Vak Bottyán Iskola közötti szakaszon folyamatosak voltak a meghibásodások.

Az elöregedett acélvezetékeket két ütemben cserélik ki. Most a gimnázium és a sportpályák előtti járdarészt bontották fel. Amint ezen a szakaszon elkészülnek a vezetékek cseréjével, a munkálatok az aluljáró környékén folytatódnak, egészen a Vak Bottyán Iskola előtti buszmegállóig.

A munkálatok ideje alatt a távhőszolgáltatás folyamatosan biztosított. Az új vezetékszakasz rákötésének ideje alatt azonban számítani kell arra, hogy napközben átmenetileg nem lesz fűtés és melegvízellátás a lakóházakban illetve az érintett iskolákban, közintézményekben.

A Tanácsház utcán olykor azzal is számolni kell, hogy a korlátozottan használható külső sáv miatt lassul a forgalom, de a sávzárást igyekszik a kivitelező azokra az időszakokra korlátozni, amikor nemcsak a járdafelület alatt, hanem az úton is munkavégzés zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában