Helyi közélet

2018.12.17. 13:00

Szívesen veszünk helyi kézműves terméket karácsonyra

Legutóbbi szavazásunkon kiderült, hogy olvasóink nagyobb része remek karácsonyi ajándéknak tartja a helyi termékeket.

Sonline

Múlt héten azt kérdeztük meg olvasóinktól, hogy melyik helyi termék a legjobb karácsonyi ajándék. A helyi portékák nem csupán szépek, de megvásárlásukkal a helyi gazdaságot is támogatjuk, hiszen a bevétel Somogy megyében marad. Az adatok alapján olvasóink is szívükön viselik a helyi termékek ügyét, hiszen a többség nagyszerű karácsonyi ajándéknak tartja ezeket az árucikkeket.

Olvasóink 26 százaléka úgy gondolja hogy jó ötlet helyi kézműves termékeket, takarókat, táskákat, ruhákat, dísztárgyakat, játékokat vásárolni karácsonyra.

A szavazók 20 százaléka érzi úgy, hogy a helyi mézeknek és lekvároknak örülnek a legjobban a megajándékozottak. A helyben készített szappanokat és a krémeket pedig a szavazók 9 százaléka választaná karácsonyi meglepetésnek.

Ugyanakkor szavazásunkból az is kiderült, hogy az olvasók 45 százaléka mást vásárol ajándékba, ami érthető is hiszen a karácsonyi árudömpingben rengeteg olyan termék közül lehet választani, amelyek többsége nem helyi portéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában